Σε συγκέντρωση κατά της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

«Αρκεί κανείς να ρίξει μια ματιά σε περιοχές όπου δεν υπάρχει κανένα πανεπιστημιακό ίδρυμα, από το κέντρο της Αθήνας μέχρι το Μενίδι, για να διαπιστώσει ότι δεν είναι το άσυλο που εμποδίζει την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της διακίνησης των ναρκωτικών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της φοιτητικής νεολαίας. «Το άσυλο δεν είναι «κούφιο γράμμα», είναι η ασπίδα για την προάσπιση των αγώνων μας, που βάζουν στο στόχαστρο αυτή την πολιτική, διεκδικούν τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή!», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας το δρόμο που άνοιξε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με νόμο μέσα στο κατακαλόκαιρο επιδιώκει να καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο. Είναι μια κίνηση με υψηλό συμβολισμό αφού το πανεπιστημιακό άσυλο, κατάκτηση του φοιτητικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος ήταν πάντα καρφί στο μάτι τον επιχειρηματικών ομίλων που επιδιώκουν να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια σε έναν χώρο που θα ανθούν οι μπίζνες και τα κέρδη τους».

Η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της Αθήνας και του Πειραιά να στηρίξουν τη συγκέντρωση του ΜΑΣ, σήμερα, στις 7 στα Προπύλαια.

Την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου, καλούν σε κινητοποιήσεις και άλλοι φοιτητικοί σύλλογοι και σχήματα.