Μετά τη θριαμβευτική πορεία της ταινίας «Μπάτε σκύλοι αλέστε» (2006) που συγκέντρωσε 875 εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία των αιθουσών, ο σχεδιασμός για μια συνέχειά της άρχισε αμέσως οπότε ο μυστικός κόσμος των κατοικίδιων ζώων εξερευνάται εκ νέου σε μια ταινία που αναμένουμε στις αίθουσες στα τέλη του τρέχοντος μηνός σε διανομή TULIP.

Ουσιαστικά η νέα ταινία, το «Μπάτε σκύλοι αλέστε 2» προεκτείνει το ίδιο (και εδώ που τα λέμε αιώνιο) ερώτημα που έθετε η πρώτη ταινία: τι μπορεί να κάνουν τα κατοικίδια στο σπίτι όταν λείπουν τα αφεντικά τους; Στη δεύτερη ταινία ο βασικός ήρωας της ιστορίας, ένα Τζακ Ράσελ Τεριέ ονόματι Μαξ, περνάει παράξενη φάση γιατί η ιδιοκτήτριά του έχει πλέον παντρευτεί και είναι μητέρα ενός παιδιού, το οποίο ο Μαξ αισθάνεται ότι πρέπει με κάθε τρόπο να προστατέψει.

Πάνω σε αυτή την αίσθηση καθήκοντος κτίζεται το σενάριο της ταινίας με απολαυστικούς τετράποδους και δίποδους ήρωες, όπως (ανάμεσα σε άλλους) τον αδελφό του Μαξ, τον μαλλιαρό Δούκα, το σοφό τσοπανόσκυλο ονόματι Κόκορας, τη γάτα Κλόη και τον χνουδωτό λαγό Χιονόμπαλα.

Η ταινία «Μπάτε σκύλοι αλέστε 2» είναι η 10η κατά σειρά animation παραγωγή της Illumination, η οποία διαπρέπει στον χώρο του κινουμένου σχεδίου χάρη στο ξύπνιο, οξυδερκές χιούμορ και στο καλαίσθητο σκίτσο. Ας μην πάμε μακριά. Από την ίδια εταιρεία γεννήθηκαν τα Minions και η σειρά ταινιών «Εγώ, ο Απαισιότατος». Εξάλλου η σκηνοθεσία του «Μπάτε σκύλοι αλέστε 2» είναι του Κρις Ρενό, που ανήκει στη δημιουργική ομάδα των Minions και των ταινιών του «Απαισιότατου».

Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις το χιούμορ στη νέα ταινία είναι πολύ περισσότερο και μας δίνει περισσότερη αίσθηση «οικειότητας» και τρυφερότητας. Οι παραγωγοί και οι δημιουργοί της ταινίας δούλεψαν εντατικά σε κάθε λεπτομέρεια: από τα στερεότυπα συμπεριφοράς των ζώων, μέχρι τον καλογραμμένο και ζωηρό διάλογο.

Να σημειωθεί τέλος ότι η μουσική της ταινίας φέρει την υπογραφή του πολυβραβευμένου, ελληνικής εν μέρει καταγωγής, γάλλου μουσικού Αλεξάντρ Ντεσπλά.