Εγραψε μερικές από τις πιο διαχρονικές επιτυχίες στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι: «Περασμένες μου αγάπες», «Ονειρο απατηλό», «Είμαι αϊτός χωρίς φτερά», «Ηλιοβασιλέματα», «Η φαντασία», «Είσαι η ζωή μου», «Μαντουμπάλα», «Στ’ Αποστόλη το κουτούκι», «Πετραδάκι, πετραδάκι». Σταγόνες στον ωκεανό των τραγουδιών που φέρον τη σφραγίδα της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου (1893-1972), της οποίας ο βίος ενέπνευσε μια από τις πιο μεγάλες ελληνικές παραγωγές του 2019 που γυρίζεται αυτή την εποχή (τα γυρίσματα άρχισαν στις 23 Ιουλίου).

Με πρωταγωνίστρια την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον ρόλο της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου – και σε νεαρότερη ηλικία την Κάτια Γκουλιώνη -, ο Αγγελος Φραντζής αποπειράται να συνθέσει το προτρέτο μιας αντισυμβατικής, δυναμικής, ασυμβίβαστης γυναίκας που άφησε το ανεξίτηλο σημάδι της στο σπουδαίο λαϊκό τραγούδι.

Η Παπαγιαννοπούλου, που ξενιτεύτηκε από το Αϊδίνι στην Ελλάδα με τη μητέρα και τις δύο της κόρες, έγραφε ακατάπαυστα σε ό,τι έπιανε το μελάνι, από χαρτοπετσέτες και κουτιά από τσιγάρα μέχρι υπόλοιπα λογαριασμών. Μικροπαντρεύτηκε, ερωτεύτηκε με πάθος, χαρτόπαιζε με θράσος σε πολυτελή σαλόνια ή σε παράνομα υπόγεια.

Δασκάλα, ηθοποιός (στα μπουλούκια) και ποιήτρια, η Παπαγιαννοπούλου συνεργάστηκε με όλες τις διάσημες μουσικές προσωπικότητες της χώρας: Βασίλης Τσιτσάνης, Απόστολος Καλδάρας, Μανώλης Χιώτης, Αντώνης Ρεπάνης, Μάνος Χατζιδάκις.

Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής της ταινίας, την Tanweer Productions, «η «Ευτυχία» θα διηγηθεί τη ζωή μιας γυναίκας εμπνευσμένης και την ίδια στιγμή βυθισμένης στα πάθη και στις αδυναμίες της. Στο πλευρό της, οι κοντινοί της άνθρωποι, η μητέρα της Μαριόγκα, οι δύο κόρες της Μαίρη και Καίτη, ο δεύτερος σύζυγός της Γιώργος Παπαγιαννόπουλος και ο επιστήθιος φίλος της Λουκάς, χάρη στους οποίους κατόρθωνε να ισορροπεί την καλλιτεχνική της διάνοια με την ανορθόδοξη για την εποχή προσωπικότητα και ζωή της».

Τις Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Κάτια Γκουλιώνη θα πλαισιώνει ένα πολύ εντυπωσιακό καστ: η Ντίνα Μιχαηλίδου στον ρόλο της Μαριόγκας – μητέρας της Ευτυχίας -, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης ως Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, ο Θάνος Τοκάκης (τιμημένος με Βραβείο Χορν), ο Παύλος Ορκόπουλος και οι Ευαγγελία Συριοπούλου, Λίλα Μπακλέση που υποδύονται τις δυο κόρες της Ευτυχίας, Μαίρη και Καίτη. Τέλος, η Ευγενία Σαμαρά θα παίξει την εγγονή της Ρέα.

Ο Αγγελος Φραντζής, σκηνοθέτης των ταινιών «Σύμπτωμα», «Μέσα στο δάσος», «Το όνειρο του σκύλου», «Polaroid» και «Ακίνητο ποτάμι» (που είδαμε εφέτος),  συνεργάστηκε με την Κατερίνα Μπέη για το σενάριο της «Ευτυχίας», ενώ παραγωγός της είναι ο έμπειρος Διονύσης Σαμιώτης («ΠΟΛΙΤΙΚΗ κουζίνα», «Βαλκανιζατέρ», «Μόλις χώρισα»). Εκτελεστές παραγωγής είναι οι Γιώργος Κυριάκος και Κώστας Λαμπρόπουλος, τη διεύθυνση φωτογραφίας κάνει ο Λάμπης Χαραλαμπίδης («DIY», «Τετάρτη 04:45») και η Ιουλία Σταυρίδου έχει την ευθύνη στα κοστούμια. Τέλος, τη μουσική της ταινίας έχει αναλάβει ο Μίνως Μάτσας («America Square», «Καζαντζάκης»).

H ταινία «Ευτυχία» είναι μια παραγωγή της Tanweer Productions, με συμπαραγωγό

τη Viewmaster Films, η οποία έχει αναλάβει και την εκτέλεση παραγωγής. Η ταινία

«Ευτυχία» θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ ΑΕ)

Στις 19 Δεκεμβρίου ετοιμαστείτε να γνωρίσετε την περιβόητη «Ευτυχία». Μια γυναίκα που βιαζόταν να ζήσει.