Οι φόβοι της ΕΛΑΣ μετά την αποφυλάκιση του Κορκονέα

Οι απειλές του 2009, τα νέα επιχειρησιακά σχέδια κι ο προβληματισμός των στελεχών της Κατεχάκη

Ο δολοφόνος του Αλέξη σύντομα θα… αποφυλακιστεί. Τον περιμένουμε…».

Το απόσπασμα αυτό από μια προκήρυξη ένοπλης οργάνωσης, στις αρχές του 2009, ύστερα από επίθεση  εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, προσδιορίζει τους φόβους, την ανησυχία και την επιφυλακή της Ελ.ΑΣ , ύστερα από την αποφυλάκιση του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα που έχει καταδικασθεί για την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008.

Κι όλα αυτά ενώ η ηγεσία της λεωφόρου Κατεχάκη μελετούσε μια πιο «επιθετική» στάση για τον αντιεξουσιαστικό χώρο και την καταγγελλόμενη ανομία στα  Εξάρχεια. Κι ίσως πάλι, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση για μείωση της ποινής κι αποφυλάκιση του Μιχ. Κορκονέα αναγκασθεί σε υποχωρητικό ρόλο για ν αποφευχθεί κύκλος επεισοδίων ή επιθέσεων. Με ενδεχόμενο να υπάρξουν πάλι σοβαροί τραυματισμοί. Κι  έτσι ελλοχεύει ο κίνδυνος ανατροφοδότησης της βίας…

Τα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη δεν ξεχνούν ότι η ενίσχυση και οι μαζικές κινητοποιήσεις  αντιεξουσιαστών, όπως και η αναγέννηση του αντάρτικου πόλης την περίοδο 2008-2009, υπήρξαν μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Κι  ακολούθησαν μεγάλης έκτασης επεισόδια και δεκάδες επιθέσεις από τις οργανώσεις «Επαναστατικός Αγώνας», «Συνωμοσία   των Πυρήνων της Φωτιάς», «Σέχτα Επαναστατών» αλλα προσφάτως και της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» όπου υπήρχαν αναφορές στη δολοφονία του 15χρονου και στον ρόλο του αστυνομικού Μ. Κορκονέα.

Μάλιστα οι αστυνομικοί υπενθύμιζαν την δημιουργία και την δράση της οργάνωσης «6η Δεκέμβρη» (ημερομηνία της δολοφονίας Γρηγορόπουλου) που είχε προχωρήσει σε βομβιστικές επιθέσεις αλλά και σε αποστολή σφαιρών, σε δημοσιογράφους και δικηγόρους. Με μεγάλο κίνδυνο η απόφαση για τον Κορκονέα, αν δεν υπάρξει κάποια άλλη δικαστική ενέργεια, να υπενθυμίσει με δραματικό τρόπο την υπόθεση Γρηγορόπουλου και να στοχευθούν  εκ νέου, αστυνομικές και δικαστικές αρχές με επεισόδια, καταδρομικές ή κι ένοπλες επιθέσεις.

 Έτσι λοιπόν ζητείται να ληφθούν μέτρα ασφαλείας  κι εκφράζονται φόβοι για κλιμάκωση, μετά την καλοκαιρινή περίοδο, οπότε θα προστεθεί και το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου. Ακόμη παραμένει άγνωστο αν θα υπάρξει μεταβολή του σχεδιασμού για επεμβάσεις της ΕΛΑΣ στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk