Την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για την άρση της ποινής των ισοβίων στο δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «δημιουργεί έντονα ερωτηματικά και προβληματισμό».

«Μέσα σε τρεις βδομάδες από την ανάληψη της διακυβέρνηση από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουμε την αποφυλάκιση Φλώρου και Κορκονέα. Είναι και αυτή μια επαναφορά σε μια κανονικότητα που προσβάλει το περί δικαίου αίσθημα και που όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες θα ήθελαν να αποτελεί οριστικά παρελθόν» αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι «η προσπάθεια να χρεωθεί στον νέο Ποινικό κώδικα η επιλογή του δικαστηρίου να αναγνωριστεί ελαφρυντικό στον Κορκονέα αποτελεί μια ακόμη επικοινωνιακή αθλιότητα».

«Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Και ο δολοφόνος του Γρηγορόπουλου έξω και ο νέος ποινικός κώδικας που αποτελεί μέσο εξορθολογισμού της ποινικής διαδικασίας να ευθύνεται για όλα. Και το δόγμα «νόμος και τάξη» ακέραιο και ο ποινικός λαϊκισμός χορτάτος» προσθέτει η Κουμουνδούρου, σημειώνοντας ωστόσο πως «όσοι επιχειρούν επικίνδυνα θεσμικά παιχνίδια, να γνωρίζουν ότι θα τα βρουν σύντομα μπροστά τους».

«Η ειδεχθής δολοφονία του 15χρονου Γρηγορόπουλου είναι το αποτέλεσμα και το σύμβολο ακριβώς αυτών των πρακτικών και αυτών των νοοτροπιών, που τάχα καταπολεμούν το έγκλημα, ενώ στην πράξη υποδαυλίζουν τη βία, την αστυνομική αυθαιρεσία και ατιμωρησία και τον κρατικό αυταρχισμό» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.