Για την ποινή «χάδι» στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκισης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου μίλησε μέσα από την εκπομπή One Report ο ποινικολόγος, Βασίλης Χειρδάρης.

«Ήταν ένα βαρύτατο έγκλημα. Το ότι από το ανώτατο που ήταν τα 15 χρόνια, ο δικαστής όρισε τα 13, ήταν δική του απόφαση. Δεν πρέπει να κατηγορούμε πάντα τους δικαστές» τόνισε ο κ. Χειρδάρης. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τα ελαφρυντικά ίσχυαν και με τον παλιό Ποινικό Κώδικα στη δολοφονία από πρόθεση με ελαφρυντικό η ποινή μειωνόταν στο 10 με 20 χρόνια.

Με τον νέο Ποινικό Κώδικα η ποινή μειώνεται από 10 έως 15 χρόνια και επιλέχθηκαν τα 13 χρόνια. Σύμφωνα με όσα είπε «έχουν γίνει συγκλονιστικές αλλαγές στον ποινικό χώρο με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα». Συμπλήρωσε, δε, ότι «μέχρι τώρα για την ανθρωποκτονία από πρόθεση υπήρχαν μόνο τα ισόβια, αυτό ήταν αντισυνταγματικό. Ο δικαστής είχε περιθώριο να κρίνει περί της ενοχής, όμως δεν είχε τη δυνατότητα να βάλει ποινή. Την ποινή την όριζε η Βουλή». «Πλέον ο δικαστής έχει περιθώριο να κρίνει για την ποινή» εξήγησε.

Πηγή: onetv.gr