Η μεταγραφή του Φάμπιο Κοεντράο στον ΠΑΟΚ φαίνεται πως «χάλασε» οριστικά και πλέον στο κόλπο απόκτησης του Πορτογάλου μπακ έχουν μπει άλλες ομάδες.

Μεταξύ αυτών η Πόρτο, η οποία έχει καταθέσει πρόταση για να τον αποκτήσει.

Οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας όμως δεν συμφωνούν καθόλου με την προοπτική να γίνει κάτοικος Ντραγκάο ο Κοεντράο, διότι όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ο Πορτογάλος άσος «έχει πανηγυρίσει εναντίον μας με άσεμνες χειρονομίες και έχει επιτεθεί ρατσιστικά σε παίκτες της Πόρτο, άρα δεν μπορεί να φορέσει τη φανέλα της ομάδας μας».

 Αναλυτικά η ανακοίνωση των οργανωμένων της Πόρτο:

«Ποτέ δεν έχουμε επέμβει σε θέματα μεταγραφών ή για το πώς ασκείται η διοίκηση, αλλά αυτή τη φορά είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε την άποψή μας.

Άνθρωποι που πάντα προσέβαλαν και έφτυναν τους οπαδούς μας, που πανηγύριζαν γκολ με αγενείς χειρονομίες, που πάντα έδειχναν μίσος απέναντι στην ομάδα μας και προσέβαλαν ρατσιστικά τους αθλητές της ομάδας μας, δεν γίνεται να φορέσουν τη φανέλα της Πόρτο.

Και δεν εξετάζουμε καν το ποδοσφαιρικό κομμάτι και την άθλια φυσική κατάσταση του παίκτη. Όλοι συνειδητοποιούμε ότι αυτή είναι η ομόφωνη γνώμη των οπαδών μας και όχι μόνο του δικού μας συνδέσμου. Ζητούμε σεβασμό για το κλαμπ της Πόρτο και ζητάμε από αυτούς που έχουν την εξουσία να μην προχωρήσουν σε αυτήν την μεταγραφή».

Ο 31χρονος μπακ έχει αγωνιστεί στις δύο από τις τρεις μεγαλύτερες ομάδες της Πορτογαλίας, την Μπενφίκα και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.