Το πρώτο teaser της ταινίας «Φαντασία», τρίτης μεγάλου μήκους δημιουργίας του Αλέξη Καρδαρά, η οποία προωθείται ως «ένας ύμνος στον έρωτα, αλλά και ένας φόρος τιμής στον κόσμο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού», κυκλοφόρησε προσφάτως από την εταιρεία διανομής της Feelgood Entertainment που είναι και συμπαραγωγός.

Τοποθετημένη στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η ταινία πραγματεύεται την ιστορία ενός «μοιραίου» ερωτικού τριγώνου ανάμεσα σε μία νεαρή τραγουδίστρια (Ρένα Μόρφη – η γνωστή τραγουδίστρια στο κινηματογραφικό ντεμπούτο της), τον μπουζουξή-μέντορά της (Στέλιος Μάινας) και έναν καταξιωμένο λαϊκο-πόπ τραγουδιστή της αθηναϊκής νύχτας (Γιάννης Στάνκογλου).

Οι επανεκτελέσεις τραγουδιών των Χιώτη, Μητσάκη, Μανίσαλη και άλλων, αλλά και τα τότε καινούργια τραγούδια (φρικτά τα περισσότερα) πυροδοτούν τη δράση με φόντο μια εποχή που «αποτέλεσε σημείο καμπής της ελληνικής λαϊκής μουσικής κουλτούρας, αλλά και ενός ολόκληρου lifestyle», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο υλικό προώθησης της ταινίας.

«Διάλεξα τον τίτλο Φαντασία για αρκετούς λόγους, όμως ο βασικότερος είναι ότι η λέξη παραπέμπει αμέσως στο λαϊκό τραγούδι» είπε στο «Βήμα» ο Αλ. Καρδαράς, που είναι επίσης ο σεναριογράφος της ταινίας. «Η λέξη παίζει σε πολλά τραγούδια, «δεν φταις εσύ, η φαντασία μου τα φταίει» κ.λπ. Ομως είναι και η εποχή που διαδραματίζεται η ταινία.

Στη δεκαετία του 1990 η Ελλάδα ζούσε μια φαντασία. Τότε δεν υπήρχε κρίση αλλά ο σπόρος έμπαινε. Αυτό που ξεκίνησε το 1981, άρχισε να φαίνεται στις αρχές της αμέσως επόμενης δεκαετίας. Οπως το ’70 συνειδητοποιήσαμε την αλλαγή που είχαν επιφέρει στην Αθήνα οι πολυκατοικίες που είχαν κτιστεί το ’60. Οι παλαιότεροι μου είχαν πει ότι το ’70 άρχισε να αλλάζει και ο τρόπος ζωής στην Αθήνα». Στην ταινία παίζουν επίσης η Βίκυ Παπαδοπούλου, η Αννα Καλαϊτζίδου, ο Αντίνοος Αλμπάνης, ο Γιάννης Νταλιάνης, ο Γιώργος Καφετζόπουλος, και πολλοί άλλοι ηθοποιοί, ενώ το καστ συμπληρώνουν οι φιλικές συμμετοχές του Δημήτρη Μοθωναίου, της Ελένης Πετρουλά, του Αντώνη Καρπετόπουλου κ.ά.

Παραγωγή της Pan Entertainment (Κωνσταντίνος Μωριάτης, Ελένη Κοσσυφίδου), η ταινία γυρίστηκε σε συμπαραγωγή ΕΡΤ, Feelgood Entertainment, Νέσσος και Αrctos με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).

Η ταινία «Φαντασία» θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους τον χειμώνα του 2019.