Η σημερινή μέρα ήταν ημέρα κληρώσεων για τους πέντε εκπροσώπους της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έμαθαν τους αντιπάλους τους στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ΑΕΚ, Άρης και Ατρόμητος γνωρίζουν τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουν για να φτάσουν μέχρι τα Play off του Europa League.

Οι κληρωτίδες λοιπόν έφεραν χαμόγελα στις περισσότερες ελληνικές ομάδες, αφού απέφυγαν μεγάλα ονόματα της ευρωπαϊκής σκηνής, όμως υπάρχουν και εκπρόσωποι της χώρας που θα μπορούσαν να τα βάλουν με την τύχη τους. Τρανό παράδειγμα ο ΠΑΟΚ που έπεσε πάνω στον πανίσχυρο Άγιαξ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και βλέπει πάλι το όνειρο των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης να «πετάει».

Δύσκολη κλήρωση ωστόσο έχει και ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα κληθεί να αντιμετωπίσει την δευτεραθλήτρια Τουρκίας Μπασακσεχίρ, την… αγαπημένη του Ερντογάν, εφόσον βέβαια προκριθεί από την Πλζεν νωρίτερα. Οι ερυθρόλευκοι ωστόσο μπορούν να χαμογελούν για την κλήρωση στον τρίτο προκριματικό του Europa League, καθώς έπεσαν πάνω στην Αντβερπ, η οποία είναι στα μέτρα τους. Βέβαια για να αντιμετωπίσει τους Βέλγους θα πρέπει να αποκλειστεί από την Πλζεν, κάτι που δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται στο λιμάνι.

Κλήρωση… όνειρο στο Europa

Πέρα από τον Ολυμπιακό που έμαθε αντίπαλο στο Europa σε περίπτωση αποκλεισμού από τους Τσέχους, αντίπαλο έμαθαν και οι τρεις ομάδες που μετέχουν εξαρχής στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο λόγος για τους Άρη και Ατρόμητο που ξεκινούν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο και την ΑΕΚ, με τους τρεις εκπροσώπους να μαθαίνουν καλά… μαντάτα από την κληρωτίδα του τρίτου προκριματικού. Συγκεκριμένα οι κίτρινοι του Σάββα Παντελίδη είχαν ευνοϊκή κλήρωση και αν περάσουν το εμπόδιο της ΑΕ Λεμεσού θα πέσουν πάνω σε μία εκ των Μόλντε ή Τσουκαρίτσκι.

Όσον αφορά την έτερη ελληνική ομάδα που ξεκινάει τις υποχρεώσεις της από τον δεύτερο προκριματικό, τον Ατρόμητο, οι Περιστεριώτες σε περίπτωση πρόκρισης επί της Ντουνάισκα Στρέντα θα αντιμετωπίσουν είτε τη Λέγκια Βαρσοβίας είτε την Κουόπιο. Σαφώς είναι καλή η κλήρωση για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, καθώς γλίτωσε μερικές σπουδαίες ομάδες όπως η πολύ δυνατή αγγλική Γουλβς.

Τέλος, παραλίγο να γυρίσει την πλάτη στην ΑΕΚ η τύχη σήμερα, αφού είχε μείνει στα δύο τελευταία ζευγάρια της κλήρωσης και θα μπορούσε να πέσει πάνω στην Τραμπζονσπόρ, όμως τελικά χαμογέλασε κι αυτή.

Η Ένωση κληρώθηκε με τον νικητή του ζευγαριού Χόνβεντ ή Κραϊόβα και έχει βάσιμες ελπίδες να προκριθεί στα play off όντας το απόλυτο φαβορί με οποιαδήποτε από τις δύο και να κληρωθεί. Γενικότερα στο Europa η τύχη ήταν με τις ελληνικές ομάδες, ενώ στο Champions League ο ΠΑΟΚ μπορεί κάλλιστα να τα βάζει με την ατυχία του έλεω Άγιαξ, αλλά και ο Ολυμπιακός που θα μπορούσε να είχε ευνοϊκότερη κλήρωση.

Η κλήρωση των ελληνικών ομάδων στο Champions League:

ΠΑΟΚ – Άγιαξ
Ολυμπιακός ή Πλζεν – Μπασακσεχίρ

H κλήρωση των ελληνικών ομάδων στο Europa League:

Μόλντε ή Τσουκαρίτσκι – Άρης ή ΑΕ Λεμεσού
Λέγκια Βαρσοβίας ή Κουόπιο – Ατρόμητος ή Ντουνάισκα Στρέντα
Χόνβεντ ή Κραϊόβα – ΑΕΚ

* Αντβέρπ ή Ολυμπιακός (αν οι ερυθρόλευκοι αποκλειστούν από την Πλζεν στο Champions League)