Κόντρα στο ρεύμα πήγε ο Χουάν Μάτα όταν κλήθηκε να σχολιάσει τον συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πολ Πογκμπά. Παρά το γεγονός πως ο Γάλλος μέσος έχει κατηγορηθεί πολλές φορές ως αρνητική επιρροή στα αποδυτήρια των «κόκκινων διάβολων», η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική σύμφωνα με τον Ισπανό.

Όπως τόνισε, ο 26χρονος χαφ αποτελεί έναν από τους καλύτερους χαρακτήρες εντός της ομάδας και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να τον δει να αποχωρεί. «Ως συμπαίκτης και φίλος θα ήθελα να μείνει και να είναι χαρούμενος, γιατί είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για μας.

Ξέρουμε όλοι τον Πολ και είναι φανταστικός μέσος, όπως και πολύ καλό παιδί, πολύ θετικό, αποτελεί καλή επιρροή για όλους. Πιστεύω ότι είναι χαρούμενος και καταφέρνει να μας φέρνει όλους κοντά, αλλά δεν μπορώ να μιλάω εκ μέρους όλων, μιλώ για τον εαυτό μου» ήταν τα λόγια του, ενώ στη συνέχεια έδωσε το σύνθημα για μια καλύτερη νέα σεζόν.

«Αυτός ο σύλλογος έχει κερδίσει τα περισσότερα τρόπαια από οποιονδήποτε άλλον στην Αγγλία και θέλουμε να φτάσουμε ξανά σε τέτοιες κατακτήσεις.

Αυτό αξίζει η ιστορία και ο κόσμος της ομάδας. Ξέρουμε ότι πρέπει να βελτιωθούμε και να κάνουμε καλύτερη σεζόν από πέρυσι. Θεωρώ ότι έχουμε πολύ καλά άτομα τόσο στα αποδυτήρια όσο και στο τεχνικό επιτελείο».