• Αναζήτηση
 • Β. Πολυμένης στο One Channel: Υψηλά τα πρωτογενή πλεονάσματα

  Στην εκπομπή One Line Weekend μίλησε ο Καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Βασίλης Πολυμένης

  Στην εκπομπή One Line Weekend μίλησε ο Καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Βασίλης Πολυμένης.

  Εξέφρασε την ανάγκη να γίνει ο ΕΝΦΙΑ ένας «ανταποδοτικός φόρος», δηλαδή «να γίνονται δρόμοι, σχολεία, έργα, να νιώθουν οι πολίτες ότι τους επιστρέφονται τα χρήματα». Επιπλέον, εξήγησε πως «σε όλο το δυτικό κόσμο υπάρχει κάποια μορφή φόρου στην ακίνητη περιουσία».

  Σχετικά με τις οικονομικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, είπε πως «είναι θετική οποιαδήποτε φοροελάφρυνση». Ωστόσο, τόνισε πως «έχει σημασία πώς εφαρμόζονται οι φοροελαφρύνσεις».

  Αναφορικά με το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τα χαρακτήρισε ως «πολύ υψηλά για μια οικονομία που ασθμαίνει», ενώ έκρινε ως απαραίτητο «να γίνει σημαντική ελάφρυνση της εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους».

  Πηγή: onetv.gr

  ΒημαTV
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk