Φ. Κοκοτός στο One Channel: Τουριστικά υπανάπτυκτη η Ελλάδα

Στην εκπομπή One Talk Weekend μίλησε ο επιχειρηματίας Τουρισμού και Κατασκευών Φώτης Κοκοτός

Στην εκπομπή One Talk Weekend μίλησε ο επιχειρηματίας Τουρισμού και Κατασκευών Φώτης Κοκοτός.

Σχετικά με τον τουρισμό είπε πως «η Ελλάδα είναι τουριστικά υπανάπτυκτη» μια και «θα μπορούσε να έχει πολύ περισσότερο τουρισμό». Ως προς αυτό, προέκρινε την ανάγκη δημιουργίας υποδομών και την ενίσχυσή τους με ανθρώπινο δυναμικό το οποίο θα μπορέσει να στηρίξει αυτές τις δραστηριότητες, «κάτι σαν το Costa Navarino», δηλαδή τουριστικές «πολιτείες».

Αναφορικά με το ζήτημα των Airbnb ξεκαθάρισε πως «είναι απειλή για όσους έχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια, όχι για τους ξενοδόχους» και δήλωσε πως δεν έχουν πρόβλημα ως κλάδος με την ύπαρξή τους. Ωστόσο, τόνισε πως η διαφορετική φορολογία και το γεγονός πως κάποιοι δημιουργούν ολόκληρα κτίσματα και τα χρησιμοποιούν κατά αυτόν τον τρόπο, αποτελεί «άνισο ανταγωνισμό».

Επεσήμανε, επίσης, τις εξωτερικότητες που προκύπτουν από αυτές τις διαδικασίες, όπως για παράδειγμα σε ορισμένες περιοχές μπορεί να μην ήθελαν ξενοδοχεία και τουρισμό, με την παρουσία όμως των Airbnb, ανατρέπεται η κατάσταση.

Ακόμα, πρόσθεσε πως «πρέπει να αποφασίσουμε που θέλουμε τουρισμό, γιατί δε μπορούμε να έχουμε παντού» και υπενθύμισε πως στην Ελλάδα «ο τουρισμός αναπτύχθηκε από τους ανθρώπους που αγόρασαν ένα κομμάτι γης και στη συνέχεια κατάφεραν να πάρουν τις άδειες». Όσον αφορά το πολιτικό του αποτύπωμα, δήλωσε φιλελεύθερος ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επόμενη τετραετία.

Πηγή: onetv.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk