Η Εθνική πόλο γυναικών προκρίθηκε στους «8» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Νότιας Κορέας, όπου και θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ. Οι Ελληνίδες επικράτησαν με σχετική ευκολία της Κίνας με σκορ 12-8 και έκαναν το βήμα για τις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου!

Η Ελλάδα είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, ενώ οι Κινέζες δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα. Το σύνολο του Γιώργου Μορφέση δεν βρέθηκε και στην καλύτερη ημέρα του, όμως η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν εμφανής.

Η τερματοφύλακας της Εθνικής Ιωάννα Σταματοπούλου μπορεί να χαρακτηριστεί ως MVP, καθώς με τις σπουδαίες αποκρούσεις της κράτησε το παιχνίδι σε χαμηλό σκορ.

Επόμενο παιχνίδι κόντρα στο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, τις ΗΠΑ, την Δευτέρα (08:00). Μία τεράστια πρόκληση-μάχη για την Ελλάδα, με στόχο την πρόκριση στην τετράδα.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-2, 4-4, 2-1

Ελλάδα (Μορφέσης): Σταματοπούλου, Τσουκαλά 1, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 1, Πάτρα, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη 2, Κώτσια, Νίνου 1, Πλευρίτου 3, Ξενάκη 1, Κοτσιώνη.

Κίνα (Γκογκ): Πενγκ, Γουάνγκ Ξ 1, Μέι, Ξιόνγκ, Νιου 1, Γκουό, Γουάνγκ Χ, Ζανγκ Κ, Ζάο 4, Ζανγκ Ντ 1, Τσεν, Ζανγκ Ζ.1, Ντογκ.