Ο Γιασίν Μεριά ήταν ένα πραγματικός «ογκόλιθος» στην άμυνα της Τυνησίας και βοήθησε τα μέγιστα τους Αετούς της Καρχηδόνας να τερματίσουν στην 4η θέση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2019.

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές στη σπουδαία πορεία της Τυνησίας στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, κερδίζοντας τα εύσημα από τον προπονητή του, αλλά και από τους συμπατριώτες του. Ο 26χρονος άσος έδειξε την ποιότητά του και την αξία του, επιβεβαιώνοντας με περίτρανα γιατί θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της Αφρικής.

Μέσα από τις σπουδαίες του εμφανίσεις μάλιστα κατάφερε να κερδίσει μια θέση στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης, δίπλα σε τεράστια ονόματα του αφρικάνικου ποδοσφαίρου, όπως ο Μαχρέζ της Μάντσεστερ Σίτι και ο Ιγκάλο και ο Μανέ της Λίβερπουλ.

Συγκεκριμένα, ο σέντερ μπακ του Ολυμπιακού μαζί με τους Σενεγαλέζους Λαμινέ Γκασαμά, Γιουσούφ Σαμπαλί και Καλιντού Κουλιμπαλί συνθέτουν την καλύτερη άμυνα του Κόπα Αφρικα, με τον Ράις Μ’Μπολί (Αλγερία) να αναδεικνύεται ως ο κορυφαίος τερματοφύλακας της διοργάνωσης. Στα χαφ βρίσκονται οι Αντλέν Γκεντιόρα (Αλγερία), Ιντρίσα Γκάνα Γκουεγιέ (Σενεγάλη), Ισμαέλ Μενασέρ (Αλγερία), με τους Ριγιάντ Μαχρέζ (Αλγερία), Σαντιό Μανέ (Σενεγάλη), Οντιόν Τζουντ Ιγκάλο (Νιγηρία) στην τριάδα της επίθεσης.

Αναλυτικά η κορυφαία 11άδα:

Τερματοφύλακας: Ράις Μ’Μπολί (Αλγερία)

Αμυντικοί: Λαμινέ Γκασαμά (Σενεγάλη), Γιασίν Μεριά (Τυνησία), Γιουσούφ Σαμπαλί (Σενεγάλη), Καλιντού Κουλιμπαλί (Σενεγάλη).

Μέσοι: Αντλέν Γκεντιόρα (Αλγερία), Ιντρίσα Γκάνα Γκουεγιέ (Σενεγάλη), Ισμαέλ Μενασέρ (Αλγερία)

Επιθετικοί: Ριγιάντ Μαχρέζ (Αλγερία), Σαντιό Μανέ (Σενεγάλη), Οντιόν Τζουντ Ιγκάλο (Νιγηρία).