Θα αλλάξει ο νόμος για τις δημόσιες επενδύσεις

Θα αλλάξει ο νόμος για τις δημόσιες επενδύσεις, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Δημήτρης Σκάλκος.

Θα αλλάξει ο νόμος για τις δημόσιες επενδύσεις, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Δημήτρης Σκάλκος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 σημείωσε επίσης ότι το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, όχι μόνο δεν πρόκειται να περικοπεί, αλλά θα εκτελεστεί στο τέλος του έτους και τα επόμενα χρόνια, στο σύνολό του.

«Γνωρίζουμε και γνώριζε και η προηγούμενη κυβέρνηση , τι πρέπει να γίνει ώστε να μη χαθεί ούτε ένας κοινοτικός πόρος, μέχρι το τέλος του έτους. Το σημαντικό δεν είναι μόνο η απορρόφηση των πόρων, είναι και το που πάνε αυτά τα χρήματα. Πρέπει με κάποιο τρόπο να κάνουμε όσον το δυνατό περισσότερα πράγματα με τη λιγότερη δυνατή χρήση πόρων. Αυτό είναι το αναπτυξιακό μας σχέδιο. Εγώ μπορώ να διαβεβαιώσω ότι το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων , όχι μόνο δεν πρόκειται να περικοπεί, αλλά θα εκτελεστεί στο τέλος του έτους και τα επόμενα χρόνια, στο σύνολό του» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκάλκος για να προσθέσει: .

«Οι προτεραιότητες για μας είναι, η εκτέλεση του συνόλου του προγράμματος των δημοσίων επενδύσεων, να μη χαθούν πόροι από τα επιχειρησιακά προγράμματα στο τέλους του έτους, η επόμενη προτεραιότητα ο σχεδιασμός των νέων επιχειρησιακών προγραμμάτων και μέσα σε αυτά η διαπραγμάτευση που θα γίνει με την Ευρωπαϊκή επιτροπή για τους πόρους που θα πάρουμε για την επόμενη περίοδο. Συν άλλη μία θεσμική προτεραιότητα , που θα μου επιτρέψετε να την χαρακτηρίσω, ως την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που μπορούμε να αφήσουμε πίσω, να έχουμε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για τις επενδύσεις. Ο νόμος για τις δημόσιες επενδύσεις που χρησιμοποιείται , χρονίζει από το 1952, πρέπει κάπως να εκσυγχρονιστεί αυτό το κομμάτι».
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk