Στα πετρελαϊκά αποθέματα, στην επιτάχυνση των ερευνών για υδρογονάνθρακες αλλά και στην ολοκλήρωση διεθνών πρότζεκτ όπως ο αγωγός East Med, ο TAP, ο ελληνοβουλγαρικός IGB κ.ά. αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας την Τετάρτη το μεσημέρι από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

Η πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό, θα επικεντρωθεί μεταξύ άλλων στη συνεργασία των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου σε ενεργειακά ζητήματα, δηλαδή με την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την παλαιστηνιακή αρχή, την Ιταλία, καθώς και με τις ΗΠΑ για την προώθηση συγκεκριμένων σχεδιασμών και επενδύσεων. Μάλιστα, όπως τόνισε ο υπουργός την ερχόμενη εβδομάδα, στο περιθώριο της συνάντησης στο Κάιρο του East Med Gas Forum θα έχει μεταξύ άλλων και διμερείς συναντήσεις.

Σχετικά με τις ενεργειακές υποδομές, επεσήμανε ότι θα στηριχθούν δρομολογημένα έργα όπως το FSRU Αλεξανδρούπολης, η υπόγεια δεξαμενή της Καβάλα, οι επεκτάσεις των εγκατατάσεων στη Ρεβυθούσα κλπ..

Ψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης βρίσκονται και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), οι οποίες θα στηρίξουν τη χώρα στο επόμενο βήμα της ενεργειακής μετάβασης. Απαντώντας σε ερώτηση για τα επείγοντα θέματα στον ενεργειακό τομέα, ο υπουργός σημείωσε ότι «το πιο επείγον θέμα είναι η ΔΕΗ».