Aιφνιδιαστική επίσκεψη έκανε ο νέος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στον ΕΦΚΑ (τμήμα ΓΛΚ) στην πλατεία Κάνιγγος την Παρασκευή και… τα «είδε όλα».

Ουρές συνταξιούχων, κλειστά γραφεία με ταμπέλα που έγραφε «μετατέθηκε», σε γραφεία στοιβαγμένους φακέλους με στοιχεία συνταξιούχων, και αρκετούς εργαζομένους να τρέχουν και να μη φτάνουν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Βηματοδότης στο «Βήμα της Κυριακής» «μια βασική διευθύντρια έλειπε και ειδοποιήθηκε από άλλους ότι στο κτίριο κόβει βόλτες ο υπουργός. Οταν εμφανίστηκε, δικαιολογήθηκε ότι είχε πάρει 2ωρη άδεια για ένα θέμα… οικογενειακό. Εξήντα στελέχη του ΕΦΚΑ, μάθαμε, έχουν πάρει απόσπαση/διάθεση σε άλλες υπηρεσίες. Ο κάθε υπάλληλος διεκπεραιώνει 40-50 συντάξεις κάθε μήνα, ενώ το συγκεκριμένο τμήμα βγάζει 1.000 συντάξεις κάθε μήνα. Στην καλύτερη των περιπτώσεων δουλεύουν δηλαδή 20 άτομα. Οι υπόλοιποι 60 είχαν μετατεθεί σε καλύτερες υπηρεσίες, επί ΣΥΡΙΖΑ».

Και προσθέτει: Εδώ που τα λέμε, τώρα διαπιστώνουν οι νέοι υπουργοί πού πήγε το τελευταίο κονδύλι του υπουργείου της προηγούμενης κυβέρνησης. Στους καταστροφείς εγγράφων ή κοινώς «χαρτοφάγους».

Για παράδειγμα, στο υπουργείο Εργασίας αγοράστηκαν καινούργιοι οι οποίοι κατέστρεψαν χιλιάδες έγγραφα. Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο υπουργός και ο υφυπουργός βρήκαν άδειους φακέλους (οι προηγούμενοι άραγε τους πήραν μαζί τους; Στα σπίτια τους;) και εξαφανισμένους τους σκληρούς δίσκους στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ακόμη και στο Μέγαρο Μαξίμου οι προηγούμενοι ένοικοι δεν βρήκαν τους καταλόγους των τριψήφιων απόρρητων τηλεφώνων με αποτέλεσμα τα λεγόμενα «κόκκινα τηλέφωνα», αυτά με τα οποία ο Πρωθυπουργός επικοινωνεί με ασφάλεια με υπουργούς, υφυπουργούς κ.ά., να μείνουν για μεγάλο διάστημα απενεργοποιημένα.