Για το οικονομικό αδιέξοδο της ΔΕΗ μίλησε στην εκπομπή One Line Weekend o οικονομικός υπεύθυνος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, κύριος Κώστας Βαρσάμης. «Από το 2013 και μετά δεν υπήρξε ένα σχέδιο της εταιρείας που να είναι δικό της σχέδιο. Υπήρχε σχέδιο από τους δανειστές», δήλωσε και εξήγησε πως η ΔΕΗ επηρεάστηκε από το μνημόνιο στον τρόπο λειτουργίας της. «Σύμφωνα με τους δανειστές έπρεπε να πάψει να είναι ο μεγάλος παίχτης στην αγορά ενέργειας».

Το κομβικό λάθος της εταιρείας ήταν ότι δεν υπήρχε σχέδιο σχετικά με τους λιγνίτες, υποστήριξε ο κύριος Βαρσάμης, ενώ για το ζήτημα αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, δε φαίνεται σίγουρος για το αν πρέπει να συμβεί ή όχι, ωστόσο εκτιμά πως «κάτι πρέπει να γίνει, πρέπει να βρεθεί ένα σχέδιο».

Ερωτηθείς για το σχέδιο του κύριου Σταθάκη, υποστήριξε πως δεν «ήταν κάποια λύση». Για τα μελλοντικά σενάρια, ο κύριος Βαρσάμης τόνισε πως «πρέπει να γίνουν αλλαγές στο σύστημα του τρόπου διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας».

Τέλος, σχολιάζοντας την άποψη ότι οι πολιτικές ηγεσίες συνειδητά άφησαν τη ΔΕΗ να απαξιώνεται, ο κύριος Βαρσάμης απάντησε πως αυτό «γίνεται κατά κόρον στη χώρα μας», ενώ μην μπορώντας να καταλογίσει ευθύνες για το πρόβλημα της ΔΕΗ, επεσήμανε πως «το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το καταδείξουμε».

Πηγή: onetv.gr