Ένα προς ένα έρχονται στο φως τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης, και δεν εννοώ μόνον τα τηλεφωνικά κέντρα που δεν λειτουργούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ή στον ΕΦΚΑ τα οποία άλλωστε ο καθένας μπορούσε να διαπιστώσει αρκεί να σχημάτιζε στο τηλέφωνο του το 112 ή το 1555.

Για παράδειγμα, την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκαν στον συνοικισμό Πευκώνας μεταξύ Ματιού και Ραφήνας τα εγκαίνια μιας πρότυπης παιδικής χαράς σε σημείο που πέρυσι είχε καεί από τη φονική πυρκαγιά. Το κόστος κατασκευής της έχει έως τώρα ανέλθει στις 65.000 ευρώ (ακόμη δεν έχει τελειώσει) και για την παρουσίαση της κινητοποιήθηκαν ο υπηρεσιακός δήμαρχος Αθηναίων Γ. Μπρούλιας, ο δήμαρχος Ραφήνας Β. Μπουρνούς,  στελέχη γενικού καθηκοντολογίου και 2 πρέσβεις, μία της Αλβανίας και μία των Σκοπίων καθώς το έργο χρηματοδοτήθηκε από τις πρωτεύουσες των εν λόγω χωρών με τη συνδρομή του δήμου Αθηναίων.

Εν χορδαίς και οργάνοις μεταφέρθηκαν εκεί δημοσιογράφοι, κάμερες και φωτογράφοι με πούλμαν του δήμου και ίδια μέσα. Αρχικώς θεωρήθηκε ότι η παιδική χαρά θα είχε κατασκευαστεί σε κάποιο κεντρικό σημείο της πληγείσας περιοχής. Λάθος.

Ήταν στη μέση του πουθενά και στην κορυφή του… κάπου, σε τέτοιο μέρος όπου ούτε το λεωφορείο δεν μπορούσε καλά – καλά να προσεγγίσει λόγω της στενότητας του δρόμου.

Με την πρώτη ματιά, η κατασκευή  που περιλαμβάνει δυο – τρεις  κούνιες, ένα τραμπολίνο κι ένα πλέγμα για επίδοξους παίκτες  survivor, εκτιμήθηκε ότι δεν πρέπει να κόστισε παραπάνω από  10-15 μεροκάματα.

Οι λίγοι περίοικοι που μαζεύτηκαν μες στον ήλιο διαμαρτύρονταν έντονα προς τους… παράγοντες για τη φιέστα υποχρεώνοντας τους μάλιστα να δηλώσουν ότι η παιδική χαρά δεν φτιάχτηκε πάνω σε κάποια προηγούμενη καμένη, αλλά επειδή η προηγούμενη είχε κριθεί ακατάλληλη, ανεξάρτητα από την περυσινή πυρκαγιά.

Κι αυτή όμως είναι ακατάλληλη αφού «κόβεται» στη μέση από άσχετη λωρίδα τσιμέντου πάχους 10 πόντων, πλάτους 40 εκατοστών και μήκους περίπου 4 μέτρων!

Με τα πολλά κι ενώ οι φωνές γίνονταν πιο έντονες μιας και κανείς δεν είχε φροντίσει να προσφέρει κανά μπουκάλι νερό, οι δήμαρχοι μάζεψαν τον κόσμο και τον κατέβασαν στο δημαρχείο της  Ραφήνας, για τη συνέχιση της φιέστας.

Έξω από το δημαρχείο είναι στημένο από τον περασμένο  Ιούλιο προκάτ – γραφείο των «Γιατρών του Κόσμου»  οι οποίοι σύμφωνα με τις επίσημες ενημερώσεις έχουν πραγματοποιήσει σε διάστημα ενός έτους  5.500 περίπου συνεδρίες σε 685 αντιμετωπίζοντες ψυχολογικά ζητήματα εξαιτίας του πύρινου ολέθρου.

Όσο περνούσε η ώρα, τόσο περισσότερα ερωτήματα απασχολούσαν τους δημοσιογράφους. Δύο δήμαρχοι και δυο πρέσβεις για μια παιδική χαρά 65.000 ευρώ;

Και τέλος πάντων, τι απέγινε με τα εκατομμύρια των δωρεών;  Τι απέγινε με τα  10 εκατ. ευρώ των Κυπρίων για την ανέγερση νοσοκομείου στον δήμο της Ραφήνας;  Ρωτήθηκε ο κ. Μπουρνούς κι απάντησε ότι βρίσκονται «παρκαρισμένα»  στον ερανικό λογαριασμό που διαχειρίζεται ο Πρόεδρος της Βουλής. Κι αυτά για την παιδική χαρά πως «ξεπαρκαρίστηκαν»  τόσο… γρήγορα;

Εκεί κοντά υπήρχαν τόννοι κορμών δέντρων και κλαδιών  στιβαγμένοι σε ένα χωράφι, ότι έχουν προκηρυχθεί κανά δυο  – τρεις διαγωνισμοί για κομποστοποίηση χωρίς αποτέλεσμα με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος νέου ολοκαυτώματος καλοκαιριάτικα…