Ο Λάζαρος Λάμπρου ανήκει 2,5 χρόνια στον ΠΑΟΚ αλλά δεν έχει παίξει ακόμη ούτε ένα επίσημο ματς στην ομάδα! Πρώτα πήγε για 1,5 χρόνο δανεικός στον Πανιώνιο και πέρυσι (μετά την προετοιμασία με τον Δικέφαλο) πήγε στην Ολλανδία στη Φορτούνα Σιτάρντ, με την οποία έκανε μια εξαιρετική σεζόν.

Ο 22χρονος επιθετικός παραχώρησε μια ζωντανή συνέντευξη μέσω facebook στην κάμερα του «PAOK TV» και είπε πολλά σημαντικά πράγματα.

Αρχικά για την προετοιμασία έως τώρα είπε: «Ήταν λίγο περίεργα, ήρθε καινούργιος προπονητής και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα καινούργια δεδομένα. Οι πρώτες ημέρες είναι πάντα δύσκολες. Πρέπει να προετοιμαστούμε όσο πιο καλά μπορούμε. Η προετοιμασία είναι μια πολύ ωραία εμπειρία, έρχεσαι κοντά με τους συμπαίκτες σου. Κρατάω τις προπονήσεις και τις οδηγίες του προπονητή».

Για το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα: «Περνάω πιο πολύ χρόνο με τους Έλληνες, τον Πέλκα, τον Λημνιό, τον Δεληγιαννίδη. Γενικά υπάρχει χημεία με όλα τα παιδιά».

Για την «μάχη» που δίνει για μια θέση στο ρόστερ: «Σίγουρα, μετά από μια καλή χρονιά στην Ολλανδία έχω έρθει εδώ πιο έτοιμος από πέρσι, με άλλους στόχους. Ο προπονητής θέλει να δει όλους τους παίκτες και έχει μικρό χρονικό περιθώριο. Έτσι και αλλιώς κρινόμαστε κάθε ημέρα, είτε θα ήταν ο Λουτσέσκου, είτε είναι ο Φερέιρα. Με τον καινούργιο προπονητή τώρα πρέπει να με γνωρίσει καλύτερα, προσπαθώ και εγώ μέσα από τις προπονήσεις να δείξω πράγματα».

Για την στήριξη που δέχεται από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να με στηρίζει ο κόσμος, είναι πολύ σημαντικό να έχεις και την στήριξη του προπονητή. Αυτό θέλω από πέρσι, να έχω την στήριξη του προπονητή».

Για το τι θα ήθελε να αφήσει πίσω του: «Τα μικροπροβλήματα που έρχονται, αυτά θέλω να αφήσω πίσω και από το δεύτερο στάδιο θέλω να δείχνω όλο και περισσότερα πράγματα, με βάση τα όσα είπε ο προπονητής θα μικρύνει το ρόστερ, ελπίζω να είμαι μέσα. Θα είναι πιο δημιουργικό για τους παίκτες το δεύτερο μισό της προετοιμασίας».

Για το 4-4-2 που εφαρμόζει ο Αμπέλ Φερέιρα: «Αλλάζουν οι λεπτομέρειες στο που πρέπει να κινούμαστε, κάποια θέματα τακτικής, τα οποία δεν διαφέρουν από το περσινό σύστημα, αλλά έχει κάποια πράγματα, που πρέπει να τα προσέξουμε και να τα βάλουμε στο παιχνίδι μας».

Για τους συμπαίκτες του που ξεχωρίζει: «Ο Πασχαλάκης είναι ο πιο… φασαριόζος, όλοι οι τερματοφύλακες, έχουν μια… τρέλα. Ο Κρέσπο είναι ο πιο ήρεμος της προετοιμασίας. Από πολλούς προσπαθώ να παίρνω, ο καθένας έχει και κάτι ξεχωριστό, σίγουρα μπορώ να πω για τον Βαρέλα, που δουλεύει καθημερινά στο γυμναστήριο».