• Αναζήτηση
 • Η ζωή στα 8.000 μ.

  Ο Αντώνης Συκάρης δεν είναι απλή περίπτωση ορειβάτη. Εχει θέσει στόχο να αποδράσει από τη «ζώνη του θανάτου» όχι μία, αλλά 14 φορές.

  «Οι δικοί μου πιστεύουν ότι αν με αφήνουν να κάνω αυτό που θέλω, να μην εγκαταλείψω το όνειρό μου να πατήσω και στις 14 “οχτάρες κορυφές”, αυτές δηλαδή που είναι πάνω από 8.000 μέτρα, τότε θα είμαι ευτυχισμένος. Αφησα τις συνηθισμένες ασχολίες γιατί ήθελα να ζω μια ζωή με νόημα. (…) Ναι, είναι μεγάλη ταλαιπωρία για το σώμα και γι’ αυτό ίσως δεν συναντάς αποφασιστικότητα για κάτι τέτοιο από πολλούς. Είναι αλήθεια ότι χρειάζεται να διαθέτεις πολύ ισχυρό “θέλω” για να αφήσεις τα πάντα. Αντί για μια βολική ζωή, να τρως ανούσιο φαγητό για περισσότερο από μήνα. Για να κοιμηθείς να χρειάζεσαι ακόμη και φιάλη οξυγόνου. Να σε θερίζει ο βήχας, να μένεις καθηλωμένος από την κακοκαιρία μέσα σε μια μικρή σκηνή για ημέρες, να είναι οι -30°C “καλός καιρός”, να κινδυνεύεις κάθε δευτερόλεπτο από κρυοπαγήματα – ακόμη και τρώγοντας ένα σάντουιτς – αν έβγαλες τα γάντια σου» περιγράφει γλαφυρά τις περιπέτειές του στα… πολύ ψηλά βουνά του πλανήτη ο 55χρονος Αντώνης Συκάρης.

  Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Αλκης Γαλδαδάς φωτίζει τον κόσμο του «επίμονου» έλληνα ορειβάτη που έχει ήδη πατήσει τέσσερις από τις 14 κορυφές της Γης με υψόμετρο πάνω από τα 8.000 μ. και ετοιμάζεται για την απαιτητική συνέχεια.

  Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»

  BHMAgazino
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk