Θα μπορούσαν αλήθεια οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι να συνδυαστούν με τη σύγχρονη πραγματικότητα, έτσι ώστε  οι εικόνες, τα σύμβολα και η αισθητική της σύγχρονης ποπ κουλτούρας να προβούν σε μια «συνομιλία» με το κλασικό;

Η απάντηση βρίσκεται μέσα στο πνεύμα στο οποίο κινείται η έκθεση «Unfortunately, Zeus was feeling horny… – Pop ar(t)-chaology» («Δυστυχώς, ο Δίας είχε ορέξεις… – Ποπ αρ(τ)-χαολογία») που η γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει αυτή την εποχή στη Μύκονο.

Σίγουρα οι ιδέες που στηρίζουν την έκθεση διακρίνονται από πρωτοτυπία γιατί σε αυτή θα δούμε τον Οιδίποδα του Νίκου Γιαβρόπουλου να συναντά τα ηδυπαθή σώματα των αγαλμάτων του Σταμάτη Θεοχάρη και τις αρχαιοελληνικές αναφορές του Κωνσταντίνου Πάτσιου να συμβιώνουν με τον… Superman του Αλέξανδρου Μαγκανιώτη.

Οι ζωγραφικές συνθέσεις, τα σχέδια και τα κολάζ των τεσσάρων καλλιτεχνών διαπνεόμενα από ανατρεπτικό πνεύμα και κριτική ματιά, ειρωνική διάθεση και καταλυτικό χιούμορ προτείνουν ένα αναπάντεχο ταξίδι στον χρόνο.Ο κόσμος των έργων είναι αμφίσημος, προκλητικός και ερεθιστικός στην προέκταση των επιθυμιών και των συναισθημάτων, ένα διαρκές παιχνίδι μεταμφιέσεων και μεταμορφώσεων, εναλλαγών και συνεχών επαναπροσδιορισμών. Καταλήγουμε σε μια εναλλακτική, άκρως ενδιαφέρουσα, πρόσληψη της ζωής, των βεβαιοτήτων και των ανατροπών της.

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Unfortunately, Zeus was feeling horny… – Pop ar(t)-chaology» θα γίνουν το Σάββατο 13 Ιουλίου στις 20.00 και η έκθεση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 26 του μηνός.