Η εξαγορά της πρώην δισκογραφικής εταιρείας με την οποία είχε ηχογραφήσει τα έξι πρώτα άλμπουμ της, Big Machine από τον Σκούτερ Μπράουν, είχε προκαλέσει την αντίδραση της Τέιλορ Σουίφτ.

«Είναι το χειρότερο σενάριό μου» είπε. Σύμφωνα με την ανάρτησή της, η Τέιλορ Σουίφτ έμαθε για τη συμφωνία ταυτόχρονα με τον υπόλοιπο κόσμο, στις 30 Ιουνίου. Η 29χρονη τραγουδίστρια προσπαθούσε να αποκτήσει τα δικαιώματα των πρωτότυπων ηχογραφήσεων από τη Big Machine τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν τα κατάφερε, όπως αποκάλυψε.

Η Τέιλορ Σουίφτ, που ετοιμάζει συνεργασία με την Stella McCartney, έγραψε ακόμη ότι ο Σκούτερ Μπράουν τη χειραγωγούσε και την εκφόβιζε και ότι «η μουσική της κληρονομιά βρίσκεται στα χέρια κάποιου που προσπάθησε να τη διαλύσει».

Διαδικτυακό ψήφισμα για νέες ηχογραφήσεις των άλμπουμ της

Ο τραγουδιστής Τρόι Σιβάν τάχθηκε στο πλευρό της Τέιλορ Σουίφτ στη διαμάχη της με τον επιχειρηματία και μάνατζερ καλλιτεχνών, Σκούτερ Μπράουν.

Σύμφωνα με το Newsweek, ο γεννημένος στη Νότια Αφρική, Αυστραλός τραγουδιστής και ηθοποιός υπέγραψε διαδικτυακό ψήφισμα με αίτημα να δοθεί στην Αμερικανίδα τραγουδίστρια η δυνατότητα να ηχογραφήσει εκ νέου τα πρώτα έξι άλμπουμ της και να τα κυκλοφορήσει η ίδια.

Στόχος των διοργανωτών της εκστρατείας συλλογής υπογραφών στο διαδίκτυο για την επανέκδοση των έξι άλμπουμ της Τέιλορ Σουίφτ είναι να συγκεντρωθούν 200.000 υπογραφές.

“Η Τέιλορ έγραψε κάθε στίχο από το άλμπουμ Speak Now, το 75% των άλλων πέντε άλμπουμ” έγραψε ο Τρόι Σιβάν και πρόσθεσε την υπογραφή του.

“Είναι η τέχνη της. Είναι απίστευτα ταλαντούχα, είναι φίλη και την αγαπώ. Σκούτερ Μπράουν δεν σε γνωρίζω. Αντίο, αντίο” πρόσθεσε.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο η Τέιλορ Σουίφτ με ανάρτησή της αντέδρασε στην εξαγορά της πρώην δισκογραφικής εταιρείας με την οποία είχε ηχογραφήσει τα έξι πρώτα άλμπουμ της, Big Machine από τον Σκούτερ Μπράουν. “Είναι το χειρότερο σενάριό μου” είπε.

Ο Σκούτερ Μπράουν μάνατζερ πολλών γνωστών καλλιτεχνών όπως η Αριάνα Γκράντε και ο Τζάστιν Μπίμπερ αγόρασε έναντι 300 εκατ. δολαρίων τη δισκογραφική Big Machine Label Group. Η συμφωνία προβλέπει ότι θα έχει την κυριότητα των έξι πρώτων άλμπουμ της Τέιλορ Σουίφτ που ηχογραφήθηκαν την περίοδο 2006 -2014.

Σύμφωνα με την ανάρτησή της, η Τέιλορ Σουίφτ έμαθε για τη συμφωνία ταυτόχρονα με τον υπόλοιπο κόσμο, στις 30 Ιουνίου. Η 29χρονη τραγουδίστρια προσπαθούσε να αποκτήσει τα δικαιώματα των πρωτότυπων ηχογραφήσεων από τη Big Machine τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν τα κατάφερε, όπως αποκάλυψε.

Η Τέιλορ Σουίφτ έγραψε ακόμη ότι ο Σκούτερ Μπράουν τη χειραγωγούσε και την εκφόβιζε και ότι “η μουσική της κληρονομιά βρίσκεται στα χέρια κάποιου που προσπάθησε να τη διαλύσει”.

Ο μουσικός κατάλογος της Σουίφτ – η αξία του οποίου υπολογίζεται σε πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια – εξακολουθεί να αποτελεί θέμα συζήτησης καλλιτεχνών, θαυμαστών, νομικών και αναλυτών της μουσικής βιομηχανίας.

Όλοι στο πλευρό της Τέιλορ Σουίφτ

Στο πλευρό της Τέιλορ Σουίφτ έχουν ταχθεί πολλοί καλλιτέχνες, όπως οι τραγουδίστριες Κέιτι Πέρι, Ίγκι Αζέλια, Αλέσια Κάρα, Halsey, το συγκρότημα Haim και το μοντέλο Κάρα Ντελεβίν.
Ο κατάλογος των υποστηρικτών της μεγαλώνει, όπως και εκείνων που σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου που αποφάσισαν να μην ακολουθούν πλέον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον μάνατζερ Σκούτερ Μπράουν.

Ο ποπ σταρ Τζάστιν Μπίμπερ, οι τραγουδίστριες Ντέμι Λοβάτο και Sia τάχθηκαν στο πλευρό του Σκούτερ Μπράουν.

Ο Εντ Σίραν δήλωσε ότι μιλά απευθείας με την Τέιλορ Σουίφτ, αλλά φαίνεται ότι δεν έχει επιλέξει πλευρά.
«Θα αφήσετε τα δώδεκα χρόνια δουλειάς μιας αυτοδημιούργητης γυναίκας να δυσφημιστεί, να παραποιηθεί για προσωπικά κέρδη;» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα.

View this post on Instagram

And then there were three…

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on