Στις 5, 6 και 7 Ιουλίου θα διεξαχθεί το Schoolwave festival 2019, το κορυφαίο μουσικό φεστιβάλ για μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα το οποίο πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι επί 15 χρόνια.

Από την Παρασκευή 5 Ιουλίου έως και την Κυριακή 7 Ιουλίου εκατοντάδες νέοι αναμένεται να βρεθούν στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να παρακολουθήσουν τις συναυλίες 21 μαθητικών και φοιτητικών συγκροτημάτων απ’ όλη την Ελλάδα. Στο τέλος της κάθε βραδιάς θα εμφανίζεται ένας special guest. Την πρώτη ημέρα στη σκηνή θα ανέβει ο Φοίβος Δεληβοριάς, τη δεύτερη ο Εισβολέας και την τελευταία ημέρα ο Leon of Athens.

Αυτά τα 15 χρόνια στη σκηνή του Schoolwave Festival δήλωσαν συμμετοχή 2.456 συγκροτήματα  και ανέβηκαν στη σκηνή 340, ενώ περισσότερα από 100.000 παιδιά βρέθηκαν από κάτω. Ο Φοίβος Δεληβοριάς, ένας από τους guests του εφετινού Schoolwave, έδωσε έναν ποιητικό ορισμό για το φεστιβάλ: «Μια απόδραση των εφήβων προς τον αληθινό εαυτό τους».

 

Η αρχή

Η αρχή έγινε το 2005, όταν οι Schooligans, η δημιουργική ομάδα του φεστιβάλ, πρότειναν στην τότε δήμαρχο Αθηναίων, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, την ιδέα να διοργανώσουν ένα μαθητικό φεστιβάλ «χωρίς βραβεία, χωρίς λογοκρισία και χωρίς καπέλωμα από τον Δήμο». Ετσι, το πρώτο Schoolwave έγινε πράξη στην Τεχνόπολη και συμμετείχαν μόνο μαθητικά συγκροτήματα από την Αθήνα. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν αναπάντεχη για τους διοργανωτές, καθώς πάνω από 3.000 παιδιά ήρθαν να χειροκροτήσουν τους γνωστούς και άγνωστους συμμαθητές τους.

Από την επόμενη χρονιά, το 2006, στο φεστιβάλ συμμετείχαν μαθητικά γκρουπ από όλη τη χώρα, ενώ από το 2013 μπορούν να συμμετέχουν και φοιτητικά συγκροτήματα. Εκτός από την Τεχνόπολη, το φεστιβάλ έχει φιλοξενηθεί στο Θέατρο Βράχων, στην Πλατεία Νερού και στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πέρα από το τριήμερο φεστιβάλ του καλοκαιριού το Schoolwave ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα ακολουθώντας τη φιλοσοφία του φεστιβάλ που έχει παραμείνει η ίδια: να αντιμετωπίζει τα παιδιά που ανεβαίνουν στη σκηνή ως καλλιτέχνες και όχι ως «πιτσιρίκια».

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ παρακάτω:

Παρασκευή 5 Ιουλίου

Blue Hills (Rock – Αρτα)

The Confusion (Alternative Funk Rock – Αθήνα)

Γης Μαδιάμ (Παραδοσιακό / Εντεχνο – Σέρρες)

Mistaken (Progressive Metalcore – Αθήνα)

Crisis Call  (Melodic / Groove / Thrash Metal – Ηράκλειο)

Show Trial (Punk – Αθήνα)

Les Apelpistiques (Funk Rock / Fusion Funk – Θεσσαλονίκη)

Guest Φοίβος Δεληβοριάς

Σάββατο 6 Ιουλίου

Hypatia  (Rock – Λουτράκι)

Spell The Pain (Rap / Rock – Αθήνα)

Prysma  (Progressive Rock – Θεσσαλονίκη)

Ars Goetia (Blackened Death Metal – Αθήνα)

Blizs  (Thrash / Groove / Nu Metal – Θεσσαλονίκη)

Astrarot  (Metalcore – Θεσσαλονίκη)

Γυμνασμένα Κορμιά (Alternative – Θεσσαλονίκη)

Guest Εισβολέας

Κυριακή 7 Ιουλίου

Taj ΜΑΝΧάΛ (Εντεχνο / Παραδοσιακό – Πειραιάς)

Meridian Blank (Post / Progressive Rock – Χανιά)

Longshots  (Modern Hard Rock – Θεσσαλονίκη)

Cerberus  (Progressive Symphonic Metal – Νέα Μάκρη)

Disoriented  (Groove Metal / Heavy Metal – Αθήνα)

Bad Lama (Stoner Rock – Αθήνα)

The Crashes (Rock & Roll – Αθήνα)

Guest Leon of Athens

Τo Schoolwave 2019 διοργανώνουν οι Schooligans σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Περιφέρεια Αττικής, με μέγα δωρητή του φεστιβάλ το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

H είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη και οι συναυλίες ξεκινούν στις 18.30.
Για περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.schoolwave.gr.