«Πέρυσι που έκλεισα τα 80 µου χρόνια έκανα µια έκθεση στο Μπενάκη και το µουσείο πληµµύρισε µε παιδιά. Τα σχολεία έχουν γεµίσει µε δικά µου κρεµαστά κοσµήµατα τα οποία µεταξύ τους τα πιτσιρίκια τα λένε “µινάδες”. Συγκινήθηκα όταν ήρθε ένα αγοράκι και ξεφύλλιζε τον κατάλογο για να δει την “αρµονία”, όπως χαρακτηριστικά είπε στη µητέρα του».

Ο καταξιωμένος εντός και εκτός Ελλάδας σχεδιαστής Μinas, κατά κόσμον Μηνάς Σπυρίδης, δηλώνει δυναμικά το «παρών» στον χώρο της δημιουργίας και αποκαλύπτει τα σχέδιά του.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο διεθνούς φήμης δημιουργός, σε μια συζήτηση με τον Ζάχο Μουλίνο, εξομολογείται μεταξύ άλλων και τη μεγάλη του αγάπη για τη Μύκονο:

«Στη ζωή μου δεν αγόρασα ποτέ σπίτια, και αυτό μου πρόσφερε ελευθερία. Πάντα έμενα στο νοίκι. Για τη Μύκονο όμως ακύρωσα τον κανόνα μου. Τη Μύκονο τη λατρεύω. Κατηγορείται ότι έχει αλλάξει, αλλά η ομορφιά της είναι αιώνια. Πολλοί ευκαιριακοί τύποι πάνε και εκμεταλλεύονται το κορμί ενός μικρού νησιού και φτιάχνουν ό,τι βλακεία μπορείς να φανταστείς. Σχεδιάζουν κατοικίες χωρίς να έχουν πατήσει το πόδι τους στο νησί».

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»