Στη στάση που αναμένεται να κρατήσει το ΚΙΝΑΛ την επόμενη των εκλογών αναφέρθηκε μέσα από την εκπομπή One Talk ο υποψήφιος με το κόμμα, Μιχάλης Κατρίνης.

Ο κ. Κατρίνης διευκρίνισε και πάλι πως το Κίνημα Αλλαγής είναι η δύναμη που θα εγγυηθεί τη σταθερότητα, ενώ απέκρουσε τους χαρακτηρισμούς ότι το κόμμα «έκλεισε το μάτι» στη Νέα Δημοκρατία.

Στο πλαίσιο αυτό κατέστησε σαφές πως «την επόμενη των εκλογών η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί». «Δεν θέλουμε να γίνουμε κυβερνητικός εταίρος, αλλά δεν μπορούμε να πάμε πάλι σε εκλογές» εξήγησε και συνέχισε «λέμε ως έσχατη πολιτική λύση την ψήφο ανοχής.

Μπορεί η πρώτη κοινοβουλευτική δύναμη στη βουλή, με ψήφο ανοχής από εμάς να σχηματίσει κυβέρνηση και αναλόγως της ατζέντας που θα φέρνει να ψηφίζουμε». Αναφέρθηκε, επίσης και στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι η μετεξέλιξή του είναι το Κίνημα Αλλαγής.

Διευκρίνισε, δε, ότι «το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε συνολικά το ανάθεμα για τα λάθη της μεταπολίτευσης» ενώ συμπλήρωσε πως «σε μια κοινωνία που είχε γαλουχηθεί σε ένα πλειστηριασμό υποσχέσεων το ΠΑΣΟΚ επέβαλε επώδυνα μέτρα».

Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας απάντησε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη μια λέει ότι και με αυτοδυναμία θα επιχειρήσει ευρύτερη συνεργασία και από την άλλη είπε ότι αν δεν έχει αυτοδυναμία θα σύρει τη χώρα σε νέες εκλογές 15αυγουστο εν μέσω τουριστικής περιόδου».

Ερωτηθείς σχετικά με τη φυγή του Ευάγγελου Βενιζέλου, αφού υπογράμμισε ότι «δεν είναι ευχάριστο να μην συμμετέχει στη μάχη των εκλογών», ξεκαθάρισε ότι δεν έχει φύγει από το Κίνημα Αλλαγής.

 

 

Πηγή: onetv.gr