Καλεσμένος στην εκπομπή One Direct βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, Δημήτρης Βιτάλης.

Τοποθετούμενος πάνω στο ζήτημα διαχείρισης του σωφρονιστικού συστήματος ο κ. Βιτάλης υπογράμμισε ότι πάγια θέση του ΚΚΕ, είναι ότι πρέπει άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό να αξιοποιηθούν κονδύλια που θα εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση των τροφίμων σε οποιοδήποτε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για ίση μεταχείριση μεταξύ των κρατουμένων, ενώ παρατήρησε πως η κατάσταση των διακρίσεων και διαχωρισμών, που επικρατεί σήμερα στις φυλακές έχει τις ρίζες της στην ιδιωτικοποίηση πολλών δομών, πολιτικές τις οποίες και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν πει ότι θα συνεχίσουν.

«Η κατάσταση των φυλακών είναι άθλια και ευθύνη φέρουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν και άφησαν τις συνθήκες αυτές να διαμορφωθούν και πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα για να προστατευτεί η ζωή και η αξιοπρέπεια των ανθρώπων που βρίσκονται στις φυλακές», σημείωσε.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το ΚΚΕ συμπιέζεται από τον έντονο δικομματισμό, ο κ. Βιτάλης σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να σκεφτεί τη διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος, αλλά τη διαμόρφωση μιας ισχυρής αντιπολίτευσης, που μπορεί να προστατέψει τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων. «Ο λαός να μη λυγίσει στα διλήμματα που βάζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίξει ΚΚΕ γιατί την επόμενη μέρα τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βιτάλης.

Πηγή: onetv.gr