Στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε, μιλώντας στην εκπομπή One Direct, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», Μάνος Χαραλαμπάκης, με φόντο την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ.

Ο ίδιος έκανε λόγο για επικοινωνιακό παιχνίδι του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως «ένταση υπάρχει, όχι ωστόσο σε τέτοιο βαθμό που να δικαιολογεί τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ».

«Στρατιωτικά, δεν υπάρχει κάποια κλιμάκωση ούτε στην περιοχή του Αιγαίου ούτε στην Κυπριακή ΑΟΖ» είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε, πως η σύσκεψη αποφασίστηκε ουσιαστικά την τελευταία στιγμή, την ώρα μάλιστα που στην Τουρκία βρίσκεται αντιπροσωπεία του υπουργείου Άμυνας για τα ΜΟΕ, δείγμα διαφορετικής κατεύθυνσης στην οποία κινείται ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην επικείμενη Σύνοδο των «28» της ΕΕ, τόνισε πως «περιμένουμε την καταδίκη της Τουρκίας, ωστόσο η εφαρμογή οικονομικών κυρώσεων είναι δύσκολο να επιβληθεί».

«Οι προειδοποιήσεις είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν, πιθανόν σε πιο έντονη μορφή συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως Αθήνα και Λευκωσία μπορούν να πιέσουν μόνο διπλωματικά.

Πηγή: onetv.gr