Ο Κάιλ Χάινς μίλησε στην ρωσική εφημερίδα «Izvestia» για το μέλλον του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας τονίζοντας πως ο ίδιος επιθυμεί να παραμείνει ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις της ομάδας.

Ακόμη αναφέρθηκε στην αποχώρηση του πολύ καλού του φίλου Κόρι Χίγκινς έπειτα από τέσσερα χρόνια παραμονής του στη Μόσχα, επισημαίνοντας πως ήταν δικός του άνθρωπος και ότι είναι χαρούμενος για εκείνον που βρήκε το συμβόλαιο που επιθυμούσε.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κάιλ Χάινς:

Για το μέλλον του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Αυτή την ερώτηση πρέπει να την κάνετε στον μάνατζερ μου. Θα ήθελα να μείνω στη ΤΣΣΚΑ, αλλά δεν αυτό δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την επιθυμία μου.

Για τον Χίγκινς: Σχετικά με την φυγή του Κόρι Χίγκινς που αναφέρατε είναι μια μεγάλη απώλεια για την ομάδα και για μένα προσωπικά. Για τέσσερα χρόνια, έγινε ο δικός μου άνθρωπος, ένας τύπος με τον οποίο περάσαμε πολλά μαζί.

Ήμασταν πάντα κοντά και στις χαρές και στις λύπες. Από τη μία πλευρά, είμαι στεναχωρημένος που δεν θα παίζουμε πλέον μαζί, από την άλλη όμως είμαι ευτυχής που κατάφερε να βρει το συμβόλαιο που ήθελε».

Για το αν η ερχόμενη χρονιά θα είναι μεταβατική για την ομάδα: «Αυτό θα το απαντήσει η διοίκηση. Αλλά ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η μεταγραφική περίοδος, είμαι βέβαιος ότι η ΤΣΣΚΑ θα παραμείνει ανταγωνιστική στην Euroleague όπως και να έχει».