Δια χειρός Ξανθόπουλου η ΑΕΚ κατέκτησε στο έξτρα πεντάλεπτο το ροζ φύλλο αγώνα από το Περιστέρι, επικρατώντας με 91-83, φτάνοντας στο 2-1 στη σειρά των μικρών τελικών των πλέι οφ.

Μπορεί να μην έχει κάποιο ουσιαστικό ενδιαφέρον αυτή η σειρά, όμως τουλάχιστον οι δύο ομάδες δεν έχουν σκοπό να μην παίξουν τους αγώνες. Αντιθέτως, μέχρι τέλους και το τρίτο παιχνίδι των μικρών τελικών ήταν ντέρμπι, με την ΑΕΚ και το Περιστέρι να είναι κοντά στο σκορ και τον Μπέντιλ να μην μπορεί εξ επαφής με το καλάθι να δώσει τη νίκη στην ομάδα του και το ματς να κρίνεται στο έξτρα πεντάλεπτο. Εκεί το παιχνίδι έκρινε ο Ξανθόπουλος, ο οποίος έκανε ότι ήθελε την άμυνα του συγκροτήματος του Αργύρη Πεδουλάκη και με δικούς του πόντους και δημιουργία, έδωσε το 2-1 στην Ένωση.

Κορυφαίος ο 35χρονος γκαρντ, ο οποίος πέτυχε 19 πόντους και 5/6 τρίποντα, ενώ μοίρασε 6 ασίστ, είχε 7 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα. Για τους ηττημένους ο Γιάννης Αγραβάνης σταμάτησε στους 14 πόντους.

Η εξέλιξη του ματς

To Περιστέρι πέρασε πιο δυνατά στο παρκέ και πιο συνειδητοποιημένο και προηγήθηκε γρήγορα με 5 πόντους (4-9). Ο Γιορκ μείωσε με τρίποντο, οι δύο ομάδες συνέχισαν ούσες άστοχες στο ματς και ο Τζέιμ με κλέψιμο και κάρφωμα ισοφάρισε με 2:31 για το δεκάλεπτο. ΑΕΚ και Περιστέρι ανέβασαν την απόδοσή του και με τρίποντο του Μωραΐτη, η ΑΕΚ έκλεισε την περίοδο στο 14-17, σε ένα ματς πάντως που η ποιότητά του ήταν ανάλογη με το ενδιαφέρον του.

O Μπάνκι έδωσε τόπο στα νιάτα, ο Ρογκαβόπουλος μείωσε σε 16-17, με το Περιστέρι και πάλι να ξεφεύγει με βολές του Ντάνιελς για το 20-25. Η ΑΕΚ προσπάθησε να πλησιάσει και τα κατάφερε, με τον Ξανθόπουλο να φέρνει το ματς στον πόντο (30-31) κερδίζοντας το φάουλ από τον Καράμπελα και ευστοχώντας στις βολές. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε αυτό το διάστημα, πέρασαν με τρεις πόντους, για να κλείσει πραγματοποιήσει το 37-36 ο Σκορδίλης, σκορ που ήταν και το τελικό του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Γιόρκ παρέμεινε εκφραστής των επιθέσεων της ΑΕΚ για το 42-39, όμως ο Σκορδίλης με 4 σερί πόντους έγραψε το 43-44 στο ΟΑΚΑ. Και πάλι ο ρυθμός έπεσε, για ώρα οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε άστοχα σουτ, με τον Ξανθόπουλο να πραγματοποιεί το 49-47 με φλόουτερ με 4:43 για το δεκάλεπτο. Ο Έλληνας γκαρντ ευστόχησε σε τρίποντο για το +5 της Ένωσης και ο Χάντερ με δίποντο διαμόρφωσε το 54-47. Ο Σκορδίλης έκοψε το 7-0 σερί της ΑΕΚ, ο Ξανθόπουλος πέτυχε δύο ακόμα βολές, για να πλησιάσει το Περιστέρι με τους Αγραβάνη και Ντάνιελ (58-55).

Την ίδια εικόνα είχε το ματς μέχρι τέλους της περιόδου, με τις ομάδες να μπαίνουν στο 4ο δεκάλεπτο με το σκορ στο 62-60.

Από την γραμμή της φιλανθρωπίας ο Μπέντιλ έφερε το ματς στα ίσα (64-64) και ο Καράμπελας με τρίποντο έκανε το 64-67. Ο Ξανθόπουλος ισοφάρισε και με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το 70-67, για να τον ακολουθήσει ο Γιόρκ για το 73-68. Από τον Σκορδίλη και τον Γκρέι αρχικά και το τρίποντο του Βασιλόπουλου, οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα 7-0 σερί για το 73-75 της αναμέτρησης για το τέλος του ματς.

Ο Γιαννόπουλος ισοφάρισε, ο Μπέντιλ πήρε το φάουλ του Ξανθόπουλου και με βολή έγραψε το 76-77. Από το ίδιο σημείο, ο Γιαννόπουλος έφερε εκ νέου το ματς στα ίσα με 31 δευτερόλεπτα για τη λήξη και την επίθεση να περνά στο Περιστέρι. Ο Μπέντιλ έχασε το… άχαστο κάτω από το καλάθι και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Με τον Ξανθόπουλο και τον Χάντερ η Ένωση πέρασε με 84-80, ο Μπέντιλ έριξε το ματς στον πόντο με τρίποντο αλλά με βολές του Ξανθόπουλου εγινε το 86-83.

Ο Γκρέι αστόχησε από τα 9 μέτρα, ο Ξανθόπουλος «εκτέλεσε» και πάλι το Περιστέρι από το τρίποντο (89-83) και ανάγκασε σε τάιμ άουτ τον Πεδουλάκη. Το ματς είχε πάρει τον δρόμο του και η Ένωση κατέκτησε το ροζ φύλλο αγώνα, φτάνοντας την σειρά στο 2-1, η οποία συνεχίζεται στο Περιστέρι.