Πρεμιέρα με το… αριστερό στο χορτάρι έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας έχασε με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-4) από το Νο. 60 της παγκόσμιας κατάταξης, Νικολά Τζάρι στον 2ο γύρο του ολλανδικού Open και δεν κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά.

Το πρώτο σετ πήγε σχετικά εύκολα στον Αργεντινό που κατάφερε να κάνει break, υπερασπίστηκε το σερβίς του και έκανε το 1-0 επικρατώντας με 6-4.

Στο δεύτερο ο Τσιτσιπάς ανέβασε ρυθμούς και έκανε με το καλημέρα το 3-0, προβάδισμα που διατήρησε μέχρι το τέλος (6-3) και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο κρίσιμο σετ όμως και ενώ το ματς ήταν ισόπαλο στα game (3-3), ο Στέφανος έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί. Το έκανε ο Τζάρι που τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη κάνοντας break στο τελευταίο game, στο σερβίς του Τσιτσιπά και τον υποχρέωσε σε μια εκτός προγράμματος ήττα.

Πλέον ο Στέφανος έχει στο μυαλό του την διπλή αποστολή στο Λοινδίνο. Το… ζέσταμα γίνεται με τη συμμετοχή του στο τουρνουά Queen’s (17/6) ενώ ο μεγάλος στόχος είναι η διάκριση στο περίφημο Wimbledon που ξεκινά την πρώτη ημέρα του Ιουλίου.