Στην εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Βασίλης Ξανθόπουλος στάθηκε ο Λούκα Μπάνκι, μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Περιστερίου με 91-83.

«Θέλω να πω για το πολύ μεγάλο παιχνίδι του Ξανθόπουλου. Για να πούμε την αλήθεια δεν είναι κάτι που περιμέναμε από αυτόν αλλά δεν είναι και ανάγκη να είναι ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους. Μέσα στη χρονιά υποφέραμε από την απουσία του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ιταλός.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είναι μια καλή νίκη και σημαντική σε ένα κλειστό και δραματικό παιχνίδι. Φάνηκε κάποια στιγμή ότι δεν θέλαμε να κερδίσουμε κάνοντας πολλά λάθη σε περιπτώσεις που το Περιστέρι βρήκε πόντους και τιμώρησε τα λάθη. Στα ιταλικά έχουμε ένα μότο που αναφέρει πως αυτή είναι η στιγμή να ξύσεις τον πάτο του βαρελιού.

Σε κάθε περίπτωση θα πάω στο Youtube όπως ο Μαλεζάνι και ο Γκατούζο. Προσπαθούμε να βρούμε ενέργεια απ’ όλους να βρούμε τις νίκες για να κερδίσουμε τη σειρά. Έχοντας ήδη τη δύναμη και την κατάσταση να αλλάζουμε πράγματα μέσα στο παιχνίδι.

Όπως ήταν ξεκάθαρο ο Γιορκ και ο Σάκοτα δεν θα είχαν τις ίδιες καταστάσεις με το προηγούμενο παιχνίδι, με μια άμυνα πιο επιθετική. Προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις από άλλα παιδιά. Αν και ήταν δύσκολη νίκη, ήταν μια νίκη που την αξίζαμε.

Παρ’ ότι για 10-11 λεπτά δείχναμε κούραση, μετά από αυτά τα λεπτά βρήκαμε τον ρυθμο μας, είχαμε ροή στο παιχνίδι μας. Δυστυχώς και πάλι κάναμε λάθη που το Περιστέρι τιμώρησε και δεν κλείσαμε καλύτερα την κανονική διάρκεια.

Πριν το πείτε θα πω και εγώ για το πολύ μεγάλο παιχνίδι του Ξανθόπουλου. Για να πούμε την αλήθεια δεν είναι κάτι που περιμέναμε από αυτόν αλλά δεν είναι και ανάγκη να είναι ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους. Μέσα στη χρονιά υποφέραμε από την απουσία του. Μία χρονιά στην οποία δεν μπορούμε να πούμε ότι 1-2 περιπτώσεις μας έκαναν να υποφέρουμε. Είναι μια σειρά από τραυματισμούς που δεν μας επέτρεψαν να βρούμε ρυθμό».

Για το γεγονός ότι ο Πεδουλάκης στηρίζεται σε εναν 18χρονο και εκείνος σε έναν βετεράνο γκαρντ:«Είναι περιπτώσεις που γεννιούνται από το μομέντουμ της ομάδας. Ήταν συγκεκριμένες στιγμές που παίξαμε με τον Ρογκαβόπουλο να μαρκάρει τον Βασιλόπουλο. Δεν μετράμε τις ηλικίες, αλλά τις νίκες και να χαρούμε για την εμφάνιση του Ξανθόπουλου. Αν σήμερα κάναμε ένα θαύμα και ο Ξανθόπουλος ήταν 17 χρόνια νεότερος, ο Μάκης Αγγελόπουλος θα έπρεπε να τον υπογράψει αμέσως με συμβόλαιο 17 ετών.

Οι παίκτες το διασκέδασαν στα αποδυτήρια γιατί βάζω τον τόνο σε λάθος θέση. Για τον Καράμπελα αυτό που μπορώ να πω είναι ότι μετρήθηκε με παίκτες όπως ο Καλάθης στα πλέι οφ, ο οποίος είναι από τους καλύτερους παίκτες σητν Ευρώπη και ο καλύτερος πλέι μέικερ στην Ελλάδα. Ο Καράμπελας έχει αξίες που μπορεί να καρπωθεί και από παίκτες όπως ο Ξανθόπουλος. Η αξία και η ποιότητά του θα φανεί στην πορεία του. Σίγουρα μια από αυτές θα είναι ο σεβασμός για το κορμί του, η πειθαρχία με την οποία θα προετοιμάζει την καθημερινότητά του, η συμπεριφορά με τους συναθλητέες και την ομάδα του. Ένα παράδειγμα που έδειξε και για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει. Και σίγουρα θα θέλει να συνεχίσει να παλεύει για την τέταρτη θέση στους πασέρ.

Ο Καλάθης είναι ένας αθλητής που δεν μπορούν να τον πιάσουν οι άλλοι, ο Ξανθόπουλος συνεχίζει. Στην Ιταλία λένε ότι ο Καράμπελας θα πρέπει να κάνει διπλάσια προσπάθεια. Του εύχομαι να έχει καλό μέλλον και να καταλάβει πόσο τυχερός είναι για τις ευκαιρίες του. Δεν τον ξέρω αρκετά για να πω τι θα κάνει ώστε να γίνει τοπ παίκτης, σίγουρα ο Καλάθης είναι τοπ παίκτης και αυτό που μπορώ να πω για τον Ξανθόπουλο είναι πως είναι τοπ προσωπικότητα. Αν ο Καράμπελας συνδυάσει αυτές τις δύο αξίες το ελληνικό μπάσκετ θα επωφεληθεί. Μου άρεσε που είδα τον Καράμπελα να παίζει κόντρα στον Ξανθόπουλο».

Για το αν θα έκανε κάποια αλλαγή στο ρόστερ: «Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για τέτοια πράγματα. Είναι αργά, πρέπει να σεβαστούμε τη δουλειά σας. Καλύτερα να μιλήσουμε στο τέλος του πρωταθλήματος γι αυτό τρώγοντας πίτσα. Τώρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε σωστά τη νίκη, να κάνουμε μία ακόμα νίκη και να κάνουμε δύο μέρες παραπάνω διακοπές. Δίνω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που μπαίνουν με αυτό το κουράγιο στο παρκέ. Το δώρο που μπορούμε να πάρουμε είναι δύο μέρες παραπάνω διακοπές. Και σίγουρα δεν καιγόμαστε με την ιδέα να καθίσουμε εδώ για δύο ακόμα μέρες για το πέμπτο ματς».