• Αναζήτηση
 • The Nightgale : Η ταινία που κάνει τους θεατές να αποχωρούν από το σινεμά

  Tίποτα δεν προετοίμασε τους θεατές για όσα θα έβλεπαν στην ταινία «The Nightingale»…

  Σκληρές σκηνές ομαδικού βιασμού, ξυλοδαρμοί μωρών και ωμή βία. Οι θεατές δεν αντέχουν και αποχωρούν από τις  κινηματογραφικές αίθουσες. Η ταινία  «The Nightingale» κατάφερε, αν μη τι άλλο, να προκαλέσει.

  Tίποτα δεν προετοίμασε τους θεατές για όσα θα έβλεπαν στην ταινία «The Nightingale».

  Η υπόθεση της ταινίας μας μεταφέρει στον 18ο αιώνα στην Τασμανία, εκεί όπου συναντάμε την 21χρονη Κλαιρ (Άσλινγκ Φραντσιόζι), η οποία θέλει να εκδικηθεί για τη βία που υπέστη η οικογένειά της. Το νησί κατοικείται από Αβορίγινες, τους Βρετανούς κατάδικους που η αυτοκρατορία έχει μεταφέρει εκεί και τους Άγγλους αξιωματικούς που τους φρουρούν. Η Κλερ ζει με τον άντρα της και το μωρό της, έχει εκτίσει την ποινή της, αλλά ο αξιωματικός Χόκινς αρνείται να της δώσει την ελευθερία της, χρησιμοποιώντας την για τις ορέξεις και τα τερτίπια του.

  Όταν ο Χόκινς και τα δυο πρωτοπαλίκαρά του μπαίνουν στο σπίτι της Κλερ και σκορπάνε το θάνατο, σε μια σκηνή δυσβάσταχτης βίας, εκείνη ορκίζεται εκδίκηση. Κι έτσι ξεκινά η περιπλάνησή της στα αφιλόξενα δάση της Τασμανίας, με οδηγό τον Μπίλι, έναν Αβορίγινα που έχει εισπράξει κι αυτός το δικό του μερίδιο θανάτου από το χέρι του Βρετανού κατακτητή.

  Ωστόσο, η ταινία έχει τόσο ωμές σκηνές που πολλοί είνια οι θεατές δεν αντέχουν να παρακολουθήσουν.

  Χαρακτηριστικά είναι όσα συνέβησαν στην Αυστραλία όπου προβάλλεται αυτές τις ημέρες η ταινία, με κόσμο να αποχωρεί από τις αίθουσες προβολής στο μισάωρο. Σύμφωνα διεθνή ΜΜΕ,  ο κόσμος συνέχισε να αποχωρεί κατά τη διάρκεια της ταινίας, καθώς υπάρχουν πολύ σκληρές σκηνές βίας με θύματα, γυναίκες, παιδιά ακόμα και μωρά!

  Η κάμερα δείχνει πλάνα ξυλοδαρμού από πολύ κοντά, ακόμα και στο πρόσωπο, ενώ οι σκηνές βιασμού είναι πολύ συχνές.

   

  Παρακολουθήστε παρακάτω το τρέιλερ της αμφιλεγόμενης ταινίας The Nightgale:

  Πολιτισμός
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk