Προετοιμασία 5’ Μαγείρεμα 20’

Υλικά (για 4 μερίδες)
300 γρ. σπαγκέτι
5 αβγά
60 ml κρέμα γάλακτος
60 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
2 κ.σ. ελαιολάδο για το τηγάνισμα
60 γρ. τυρί καπνιστό Μετσόβου, κομμένο σε κύβους
2 ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
Ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και τα σουρώνουμε. Τα διατηρούμε χλιαρά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σπαγκέτι που έχουν μείνει από την προηγούμενη ημέρα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με τον αβγογδάρτη τα αβγά, προσθέτουμε αλατοπίπερο και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί (τα 30 γραμμάρια) και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε όλο το μείγμα, φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα στο τηγάνι. Αφήνουμε να ψηθεί από τη μία πλευρά, για 5-6 λεπτά. Την ελέγχουμε, ανασηκώνοντάς τη με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά: την αναποδογυρίζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο και τη σπρώχνουμε με τη σπάτουλα να γλιστρήσει στο τηγάνι. Ψήνουμε για άλλα 5’. Οταν είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα, το μετσοβόνε και στολίζουμε με τις φέτες της ντομάτας σχηματίζοντας ένα στεφάνι. Απλώνουμε τα φύλλα βασιλικού, σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο το καπνιστό τυρί θα λιώσει και θα γίνει ακόμα πιο νόστιμη η ομελέτα.