Οι κάλπες της 26ης Μαΐου 2019 έγραψαν τον πιο θαρραλέο δημοκρατικό επίλογο στη χειρότερη κυβερνητική τυραννία, με ψευδοκοινοβουλευτικό μανδύα.

Η ίδια αυτή ημερομηνία έχει ήδη καταγραφεί στα ελληνικά, γιατί όχι και στα πανευρωπαϊκά πολιτικά χρονικά, ως μια συλλογική, παλλαϊκή δημοκρατική αφύπνιση και άοπλη ειρηνική επανάσταση, που σάρωσε και κονιορτοποίησε ένα αυταρχικό καθεστώς.

Μια «Νέα Τάξη» πραγμάτων, που για την επιβίωσή της, επιστράτευσε τις πιο αποτρόπαιες μεθόδους καθυπόταξης της αξιοπρέπειας ενός λαού, που πρωτοστάτησε με χιλιάδες νεκρούς και ανάπηρους στο μακρό αντιφασιστικό έπος του ’40 και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944.

Τελείως ενδεικτικά αναφερόμαστε:

  • Στην μετατροπή της Πλατείας Συντάγματος με τους «Αγανακτισμένους» (19.09.2018) σε πρόλογο μιας καθοδηγούμενης από τον ΣΥΡΙΖΑ οχλοκρατικής «εξέγερσης» κατά ενός συνταγματικά καθιερωμένου από το 1975 κοινοβουλευτικού δημοκρατικού καθεστώτος, με κυρίαρχο το σύνθημα «Να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή».
  • Στην ανοιχτή και αδιάντροπη σύμπραξη του Τσιπραϊκού ΣΥΡΙΖΑ με την πιο αχαλίνωτη ακροδεξιά, επιπόλαιη και καταγέλαστη μορφή του συνονθυλεύματος των ΑΝΕΛ, για την επίτευξη της πρώτης κυβερνητικής πλειοψηφούσας ψευδοαριστερο-ακροδεξιάς «κουρελούς» του 2015, πριν από την ασύγκριτη σημερινή «κουρελού» της «Προοδευτικής Συμμαχίας», η οποία φρονιμότερο θα ήταν να μετονομασθεί σε θλιβερή «οπισθοδρομική κομπανία»…
  • Στις επανειλημμένες, επιτυχημένες ή απρόσφορες απόπειρες καθυπόταξης της Δικαιοσύνης, στην αντιδημοκρατική κυβερνητική αλαζονεία, με τη μετατροπή των δικαστηρίων σε αρένα διασυρμού (αλλά τελικής αθώωσης) διακεκριμένων υπουργών της Μεταπολίτευσης. Και όχι μόνον αυτό, αλλά από έκδηλο μισογυνισμό κατά των συζύγων υπουργών, του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και βάλε, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεπλήρωσε την αντιδημοκρατική και τυχοδιωκτική του συμπεριφορά…
  • Στις αποκαλυπτικές καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τον εξηνάγκασε σε παραίτηση από το αξίωμα του επόπτη Εισαγγελίας της Διαφθοράς, διότι αρνήθηκε να κατασκευάσει ενόχους στην υπόθεση της Novartis, από το χώρο της Αντιπολίτευσης. Ο ίδιος καταγγέλλει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε παραδικαστικό κύκλωμα παράνομης (κατά παράβασιν καθήκοντος) ενοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων του Αλέξη Τσίπρα και της κομπανίας του.

Επιπλέον ο κ. Αγγελής καταγγέλλει ότι:

  • Επιδείχτηκε βιασύνη, σπουδή στην άσκηση διώξεων, σε βάρος πολιτικών.
  • Στην παραπάνω καταγγελία έλαβε την απάντηση, ότι αρκούν για την ποινική δίωξη και οι χωρίς αποδείξεις, απλές ενδείξεις για την ενοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων της Συριζαϊκής κυβέρνησης.

Κοντολογίς: Λίγες ακόμη παρόμοιες πράξεις αντισυνταγματικής καθυπόταξης της Δικαιοσύνης, θα αρκούσαν για να επαναληφθεί το σκηνικό με τις «Δίκες της Μόσχας» στην Αθήνα…