Μεγάλη συνέντευξη στην εκπομπή «Γκολ Χωρίς Σύνορα» του ΣΚΑΪ παραχώρησε ο Φεντερίκο Μακέντα και αναφέρθηκε στους στόχους της νέας σεζόν και στις προσθήκες που θα γίνουν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 27χρονου Ιταλού επιθετικού:

«Γνωρίζουμε πως πρέπει να επιστρέψουμε πιο δυνατοί για την προετοιμασία. Και φυσικά απαλλαγμένοι από τα λάθη μας. Όταν δεν αγωνίζεσαι, αρχίζεις να αναλύεις τη σεζόν , τι πήγε καλά και τι δεν πήγε. Όλοι οι παίκτες πρέπει να προετοιμαστούν να επιστρέψουν όσο το δυνατόν περισσότερο fit, διότι χτίζουμε κάτι νέο.

Και να είναι σίγουροι ότι θ’ αρχίσουμε τη σεζόν με την καλύτερη δυνατή νοοτροπία, ώστε να μπούμε στην επόμενη σεζόν περισσότερο θυμωμένοι, επειδή αυτό το κλαμπ αξίζει να βρίσκεται ανάμεσα στην κορυφή της λίγκας και να παίξει στην Ευρώπη. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων μέσα στην ομάδα.

Η Ευρώπη είναι ένας από τους λόγους που ήρθα εδώ.  Γνωρίζω ότι αυτή η ομάδα βρισκόταν στην Ευρώπη για πολλά χρόνια και η δουλειά των παικτών είναι να σιγουρευτούν πως μπορούν  να οδηγήσουν την ομάδα εκεί που της αρμόζει. Φυσικά αποτελεί μεγάλο στόχο για εμάς.

Τη περασμένη σεζόν δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάποια μετεγγραφή. Αυτή θα μπορούμε. Έτσι φτιάχνεις καλύτερη ομάδα. Το επίπεδο της προπόνησης θ’ ανέβει. Μπορείς να βελτιωθείς μόνο με νέες προσθήκες.

Η τελευταία σεζόν μ’ έκανε να μεγαλώσω περισσότερο ως προσωπικότητα και ως παίκτης. Παρά τις δυσκολίες άρχισα να δουλεύω σκληρότερα για γίνουν τα πράγματα με τον δικό μου τρόπο. Ήταν πιθανόν η πιο σημαντική σεζόν στην καριέρα μου. Γιατί με αφύπνισε. Είδα ένα διαφορετικό πρόσωπο και ένα διαφορετικό παίκτη στον εαυτό μου. Τρελή κατάσταση»

Σ’ ερώτηση για τη μεγάλη διαφορά του πρώτου γύρου ο Μακέντα σχολίασε:  «Συνέβησαν πολλά ανάμεικτα πράγματα. Τα τρία πρώτα παιχνίδια του νέου χρόνου έπαιξαν καθοριστικό ρόλο… Επειδή, νομίζω παίξαμε το πρώτο παιχνίδι με τη Λαμία για το Κύπελλο και το χάσαμε.

Τότε, παίξαμε με την Ξάνθη, νικούσαμε 2-1, είχαμε την ευκαιρία να πετύχουμε και τρίτο γκολ και ισοφαριστήκαμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Και άλλα πολλά… Ήταν μια τρελή κατάσταση. Κάποιοι παίκτες τραυματίστηκαν. Κι εγώ προσωπικά, δεν ήμουν στο 100% με τον αστράγαλο μου. Δεν ήμουν στο 100% να βοηθήσω την ομάδα. Έπαιξα, αλλά δεν είχα την καλύτερη φόρμα σε αυτά τα παιχνίδια.

Ήταν, όμως, μία μίξη πραγμάτων που δεν πήγαν καλά για εμάς. Και η ομάδα άρχισε να χάνει την ασφάλειά της. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τους νεότερους παίκτες. Άρχισαν να λένε «ουάου, τι συμβαίνει; Ηταν δυο τρεις εβδομάδες πριν, όταν τα κάναμε όλα καλά. Όλα μας έβγαιναν.

Δοκιμάζαμε διάφορα κι αυτά μας έβγαιναν. Μετά έμοιαζε να συμβαίνει το αντίθετο. Νομίζω ότι η ψυχολογία της ομάδας έπεσε λίγο. Οι οπαδοί, οι άνθρωποι της ομάδας διερωτήθηκαν γι’ αυτό. Δεν είναι εύκολο να βρεις την απάντηση.  Κατά τη γνώμη μου ήταν δυο τρία πράγματα που έριξαν την ομάδα».