Ο ταλαντούχος, νεαρός φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Ντίνος Μήτογλου, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Πράσινη και αναφέρθηκε εκτενώς στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό που δεν έγινε ποτέ λόγω των τεκταινόμενων έξω από τα παρκέ και πως το έζησαν αυτό οι παίκτες του εξάστερου, ενώ παράλληλα έδωσε υπόσχεση double στον κόσμο της ομάδας, ανεξαρτήτως αντιπάλων που θα βρουν στον δρόμο τους οι πράσινοι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Μήτογλου:

Για το ματς που δεν έγινε με τον Ολυμπιακό και την στάση των παικτών της ομάδας: «Εμείς φυσικά και θέλαμε να γίνει το ματς με τον Ολυμπιακό, το περιμέναμε πώς και πώς, δεν το θέλουμε μόνο εμείς είναι κρίμα για τον κόσμο μας, ήταν διψασμένοι, όλοι το περιμέναμε αλλά έγιναν πράγματα έξω από το γήπεδο που αλλοίωσαν αυτή την κατάσταση και τους αγώνες. Εμείς είμαστε επαγγελματίες, ακολουθούμε το πρόγραμμά μας, να το τηρούμε για να είμαστε έτοιμοι για κάθε κατάσταση, δυστυχώς η κατάσταση ήταν αυτή».

Για την εικόνα του να κάνουν προπόνηση μόνοι τους, σε ένα γεμάτο γήπεδο: «Να πω την αλήθεια ήταν λίγο περίεργο γιατί κάναμε προπόνηση με κόσμο, αλλά το να έχεις πάντα τους οπαδούς δίπλα σου είναι πολύ καλό. Προπόνηση με τέτοιο κόσμο εγώ δεν έχω ξανακάνει προσωπικά, αλλά μου άρεσε πολύ. Ξέραμε την κατάσταση, περιμέναμε και τον κόσμο, είχαμε μιλήσει με την ομάδα, ξέραμε τι θα συμβεί, ήταν όμως πολύ ωραίο να βλέπεις τον κόσμο δίπλα σου».

Για την αγωνιστική απραξία του Παναθηναϊκού: «Είναι κακό το να μην παίζεις αγώνες, σε βγάζει εκτός ρυθμού, έχουμε να παίξουμε σχεδόν ένα μήνα μπάσκετ. Σίγουρα δε μας ευχαριστεί αυτή η κατάσταση, δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά έτσι είναι τα πράγματα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι».

Για το κλίμα εντός των αποδυτηρίων της ομάδας: «Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, είμαστε καλά μεταξύ μας, παίκτες και προπονητές, υπάρχει χημεία, αγωνιστικά μας έχει επηρεάσει λίγο αυτή η εξωγηπεδική κατάσταση. Εμείς πηγαίνουμε στις προπονήσεις μας, στο πρόγραμμά μας δεν αλλάζει κάτι εντός γηπέδου, προετοιμαζόμαστε για κάθε αγώνα για να είμαστε πανέτοιμοι».

Για τη συνάντηση με Περιστέρι ή Ήφαιστο στην επόμενη φάση των playoffs: «Εμείς περιμένουμε να δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας. Και το Περιστέρι και ο Ήφαιστος είναι δύο πολύ καλές ομάδες που έχουν κάνει εξαιρετική πορεία σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Για εμάς όμως όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος δεν αλλάζει κάτι. Η ομάδα του Παναθηναϊκού έχω ξαναπεί πως έχει στόχο όλους τους τίτλους γιατί είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα όπως και φέτος ένας ακόμη στόχος είναι να κλείσουμε την χρονιά σωστά, δεν χαλαρώνουμε, δε σημαίνει κάτι που δεν υπάρχει Ολυμπιακός, παίζουμε κανονικά το παιχνίδι μας και στόχος μας είναι να πάρουμε το νταμπλ».

Για το αν υπάρχει προβληματισμός στο πώς θα εμφανιστεί η ομάδα: «Λογικό είναι να υπάρχει αυτή η σκέψη. Είμαστε σχεδόν ένα μήνα χωρίς παιχνίδι. Σίγουρα στην αρχή ίσως να παρουσιαστούμε κάπως επηρεασμένοι και να δυσκολευτούμε να βρούμε ρυθμό, αλλά και αυτός είναι κάτι το οποίο δουλεύουμε στις προπονήσεις. Ο προπονητής μας προσπαθεί να μας έχει συνεχώς έτοιμους και να βρίσκει τρόπους για να παίξουμε σκληρά, συγκεντρωμένα και σοβαρά».

Για το… πρωτόγνωρο γεγονός με τους Τελικούς να μην είναι κόντρα στον Ολυμπιακό: «Δεν υπάρχει ο αιώνιος μας αντίπαλος στα τελικά, αλλά προσωπικά δε μου λέει κάτι αυτό, εμείς θέλουμε το πρωτάθλημα, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος».