Ο Κλάουντιο Ρανιέρι ζήτησε από τους οπαδούς της Ρόμα να χαρίσουν στον Ντανιέλ Ντε Ρόσι ένα standing ovation που θα θυμάται για όλη του τη ζωή.

«Ο Ντε Ρόσι θα παίξει από το πρώτο λεπτό με το περιβραχιόνιό του. Αξίζει ένα standing ovation από ολόκληρο το Ολίμπικο. Πρέπει να είναι ένα πάρτι και να έχει ένα σπουδαίο ματς. Ελπίζω να είναι η ατμόσφαιρα που δικαιούται ο Ντανιέλε. Θέλω να δω το στάδιο γεμάτο με αγάπη για αυτόν. Πρέπει να είναι ένα πάρτι για αυτόν, για αυτά που έκανε για την Ρόμα και για τον τρόπο που του έκανε.

Για μένα, αυτό που κάνει τον Ντανιέλε ξεχωριστό είναι το πώς καταφέρνει να φανερώσει το πάθος που έχει για αυτή τη φανέλα μέσα από το παιχνίδι του», δήλωσε αρχικά ο Ρανιέρι, ο οποίος επίσης αποχαιρετά τη Ρόμα.

«Έχει ποιότητα αλλά και σπουδαίο χαρακτήρα, στις δύσκολες στιγμές οι συμπαίκτες του τον εμπιστεύονται. Δεν είχαμε μιλήσει ποτέ για το αντίο του στην Ρόμα και δεν το είχα σκεφτεί.Και για μένα ήταν σαν κεραυνός εν αιθρία η είδηση του αντίο, όπως και για αυτόν. Ο Ντε Ρόσι θα παίξει με περιβραχιόνιο υπογεγραμμένο, εάν χρειαστεί θα πληρώσω εγώ το πρόστιμο της Λίγκας»

Όσον αφορά για το επόμενο βήμα στην καριέρα του ο 67χρονος τεχνικός απάντησε: «Αισθάνομαι πως είμαι ένας Ευρωπαίος τεχνικός, οπότε πηγαίνω οπουδήποτε υπάρχει ένα πρότζεκτ που με ιντριγκάρει».