Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Εμμανουήλ Καραλής, με τον 19χρονο πρωταθλητή του επί κοντώ να καταγγέλλει επίσημα στον ΣΕΓΑΣ τον προπονητή Δημήτρη Κυτέα για ρατσιστική συμπεριφορά!

Πρόκειται για τον προπονητή του Κώστα Φιλιππίδη, αλλά και νυν ομοσπονδιακό τεχνικό, ο οποίος στα νιάτα του υπήρξε ένας σπουδαίος αθλητής και μάλιστα είχε συμμετάσχει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ το 1976.

Ο Εμμανουήλ Καραλής στην καταγγελία που έκανε προς τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλο, αναφέρεται σε συνεχόμενα περιστατικά και μάλιστα όπως τονίζει χαρακτηριστικά, ο 65χρονος προπονητής του επιτέθηκε φραστικά με χαρακτηρισμούς που είχαν ως αποδέκτη τόσο τον ίδιο όσο και τους γονείς του. Σύμφωνα με την καταγγελία του Καραλή, μπροστά στο εν λόγω περιστατικό φέρεται να ήταν και ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος ωστόσο δεν υπερασπίστηκε τον συναθλητή του.

Ο 19χρονος επικοντιστής τονίζει επίσης ότι ο έμπειρος προπονητής μιλά για εκείνον με υποτιμητικά σχόλια σε άλλους αθλητές. Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο ομοσπονδιακός προπονητής πρόσφατα φέρεται να είπε σε μία από τις κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες: «Εκτίθεσαι με το να βγαίνεις φωτογραφία με τον μαύρο».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Καραλής καταγγέλλει στον ΣΕΓΑΣ τον Δημήτρη Κυτέα, αφού η πρώτη είχε γίνει πριν από δύο χρόνια. Τον Φεβρουάριο του 2017 η μητέρα του Ελληνα πρωταθλητή είχε υποβάλει και πάλι υπόμνημα στον ΣΕΓΑΣ, καταγγέλλοντας τον Ομοσπονδιακό προπονητή για ρατσιστική συμπεριφορά.

Άπαντες πλέον περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την αντίδραση των υπευθύνων της ομοσπονδίας, οι οποίοι οφείλουν να ερευνήσουν σοβαρά τις καταγγελίες του Καραλή.