Μία πλούσια ποδοσφαιρική καριέρα έκλεισε στη Φέγενορντ.

Ο Φαν Πέρσι αποσύρθηκε από τα γήπεδα σε ηλικία 35 χρόνων με τη φανέλα της ολλανδικής ομάδας, στην οποία αγωνίστηκε περίπου εννιά χρόνια ξεκινώντας από τις ακαδημίες του συλλόγου.

Ο Ολλανδός πρώην επιθετικός μίλησε για την περίοδο στην Άρσεναλ (2004-12), που ήταν και η καλύτερη στην καριέρα του, ενώ κλήθηκε να επιλέξει ανάμεσα από εκατοντάδες ή και παραπάνω αμυντικούς, τους δύο που τον δυσκόλεψαν περισσότερο.

«Όταν θυμάμαι τη θητεία μου στην Άρσεναλ, πραγματικά αισθάνομαι υπερήφανος. Γιατί όταν ήρθα το 2004 ήμουν μικρό παιδάκι και αγωνιζόμουν μαζί με τον Ντένις Μπέργκαμπ, τον Τιερί Ανρί, τον Πατρίκ Βιειρά, τον Ρόμπερτ Πιρές, τον Σολ Κάμπελ, τον Κόλο Τουρέ… Ήταν ένα όνειρο. Ήμουν σαν ένα παιδί που βρίσκεται μέσα σε ζαχαροπλαστείο.

Και ήταν πολύ σημαντικό για μένα να βλέπω όλους αυτούς τους ανθρώπους πώς συμπεριφέρονται, πώς ζουν, πώς παίζουν και πώς προπονούνται. Έμαθα πάρα πολλά.

Οι δύο καλύτεροι αμυντικοί που έχω αντιμετωπίσει είναι ο Νεμάνια Βίντιτς και ο Ρίο Φέρντιναντ», ανέφερε ο Φαν Πέρσι.

Ο Ολλανδός ήταν αντίπαλος για αρκετά χρόνια με τους Βίντιτς και Φέρντιναντ (Άρσεναλ ο μεν, Γιουνάιτεντ οι δε), μέχρι που ο Φαν Πέρσι πήρε μεταγραφή για το «Ολντ Τράφορντ» το 2012, με τους τρεις ποδοσφαιριστές να γίνονται συμπαίκτες.