Η αποχή της Ελλάδας από τις μεγάλες διοργανώσεις τείνει να γίνει και πάλι… συνήθεια. Αυτό θέλουν να αποφύγουν άπαντες στην Εθνική και είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν σκληρά για να το καταφέρουν.

Στο πλαίσιο αυτό και με τη σύμφωνη γνώμη των Μπασινά και Γιαννακόπουλου, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής πήρε τους παίκτες που ήταν διαθέσιμοι και πήγαν στην Ολλανδία και το Άπελντορν για να κάνουν μια μίνι προετοιμασία ενόψει των ματς με Ιταλία  (8/6) και Αρμενία (11/6).

Οι πρώτοι 15 που ακολούθησαν είναι οι παίκτες που αγωνίζονταν στην Superleague και πρόκειται για τους: Μάνταλο, Μπάρκα, Μπακασέτα, Πέλκα, Πασχαλάκη, Κουρμπέλη, Βαλεριάνο, Ντουρμισάι, Κώτσιρα, Σιώπη, Κούτρη, Μπουχαλάκη, Φορτούνη, Μασούρα και Κουλούρη.

Οι παίκτες βρίσκονται εκεί από το πρωί της Τετάρτης (22/5), ενώ πρόκειται να ακολουθήσουν οι Χάρης Μαυρίας και Δημήτρης Κολοβός στις 24 Μαΐου, ο Κώστας Σταφυλίδης (25 Μαΐου) και Ανδρέας Σάμαρης, Παναγθιώτης Βλαχοδήμος και Κάρλος Ζέκα (27 Μαΐου) και οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Κώστας Μανωλάς και Τάσος Δώνης (3 Ιουνίου).

Πρόβα τζενεράλε ενόψει της έναρξης της διαδικασία των προκριματικών θα είναι το φιλικό της Ελλάδας με την Τουρκία στην Αττάλεια στις 30/5.