Τα τελευταία 24ωρα οι τόνοι στην ΑΕΚ όσον αφορά στα μεταγραφικά έχουν πέσει αισθητά. Όχι διότι δεν υπάρχουν επαφές, διεργασίες και συζητήσεις, αλλά γιατί στην Ένωση θέλουν να ξεδιαλύνουν το τοπίο όσον αφορά τους –πολλούς- παίκτες που βρίσκονται στην ατζέντα και ακολούθως, να προχωρήσουν στις κινήσεις που θα αποφασιστούν.

Εκείνο που υπάρχει πάντως ως αίσθηση είναι πως ο τρόπος που θα κινηθεί στην αγορά η ΑΕΚ το φετινό καλοκαίρι, θα είναι διαφορετικός. Η Ένωση δείχνει τη διάθεση να διευρύνει τους ορίζοντές της και να εξερευνήσει αγορές που μέχρι τώρα δεν υπήρχαν στο «κάδρο». Όπως εκείνη της Αλγερίας ή και αυτές των Ολλανδία, Σουηδία.

Εκεί, στην ΑΕΚ εκτιμούν πως μπορούν να βρουν «λαβράκια» που θα αποκτηθούν χωρίς… τρελά λεφτά και θα κάνουν τη διαφορά στην ομάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για τα παραπάνω αποτελεί η υπόθεση του Αλιού Ντιένγκ. Ενός παίκτη άγνωστου στην «πιάτσα» πριν προκύψει το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, που όμως έχει πείσει τους ιθύνοντες της ομάδας πως μπορεί να αποτελέσει ένα ελπιδοφόρο πρότζεκτ.

Η Ένωση κοιτάζει και αυτές τις αγορές, πέρα από εκείνη της Ιβηρικής, που παραμένει σταθερά στο επίκεντρο. Μάλιστα, κάποιες πληροφορίες θέλουν άνθρωπο της ΑΕΚ να πραγματοποίησε και ταξίδι σε έναν από τους παραπάνω προορισμούς, πρόσφατα.

Προφανώς στα πλαίσια του πλάνου που περιγράψαμε και που ήδη έχει μπει σε φάση εφαρμογής. Αφού μεταξύ άλλων στην ΑΕΚ έχουν αποφασίσει να «τρέξουν» τις βασικές μεταγραφικές υποθέσεις άμεσα, προκειμένου να αποφευχθούν τα λάθη του περυσινού καλοκαιριού.