Μετά την θητεία του σε Πανιώνιο και Φορτούνα Σιτάρντ, κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα με την συμμετοχή του στην περσινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ, ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην Τούμπα. Ο λόγος για τον Λάζαρο Λάμπρου που διέπρεψε στον Ολλανδικό πρωτάθλημα και τώρα κάνει τα δικά του όνειρα για τη νέα χρονιά.

Ο 21χρονος επιθετικός που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τις καλοκαιρινές του διακοπές  θα είναι μαζί με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές στην προετοιμασία του Δικεφάλου που θα γίνει επί Ολλανδικού εδάφους στα τέλη Ιουνίου. Ο Λάζαρος Λάμπρου με δηλώσεις του στη Μέτροσπορτ αρχικά μίλησε για την παρουσία του στη Φορτούνα

«Μου βγήκε τελικά η επιλογή του Ολλανδικού πρωταθλήματος και της Φορτούνα. Έμαθα ένα άλλου τύπου ποδόσφαιρο, προσαρμόστηκα και βελτιώθηκα παίζοντας στα περισσότερα παιχνίδια. Ο στόχος μου, όταν πήγα εκεί, ήταν να κάνω δέκα γκολ-δέκα ασίστ. Έχασα κάποια παιχνίδια στην αρχή γιατί πήγα την τελευταία στιγμή, έχασα αλλά τρία-τέσσερα στο τέλος της σεζόν και τελικά είχα οκτώ γκολ και δέκα ασίστ. Ο απολογισμός για το σύνολο των αγώνων που έπαιξα και με μία ομάδα που στόχο είχε να παραμείνει στην κατηγορία είναι αρκετά καλός.

Έχω βάλει νέα στοιχεία στο παιχνίδι μου, είμαι πιο βελτιωμένος από την προηγούμενη σεζόν. Δεν είναι, όμως, ότι δεν τα είχα αυτά τα στοιχεία και τα απέκτησα ξαφνικά. Απλά, χρόνο με τον χρόνο βελτιώνομαι, τα βγάζω και στο παιχνίδι μου. Και εκτιμώ ότι του χρόνου θα έχω ακόμη περισσότερα. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι και στον Πανιώνιο είχα σημειώσει οκτώ γκολ, παρότι λένε ότι στην Ελλάδα είναι πιο κλειστές οι άμυνες».

Για τον ανταγωνισμό που θα έχει στον ΠΑΟΚ είπε: «Εννοείται ότι αυτός που αξίζει θα παίζει. Δεν έχω την εντύπωση ότι θα πάω και θα παίζω ό,τι κι αν γίνει. Αν αποδεικνύω ότι είμαι καλύτερος θα παίζω εγώ, αν είναι κάποιος άλλος, θα παίζει εκείνος. Αυτή είναι η σκέψη μου. Πέρυσι στην προετοιμασία έδειξα κάποια πράγματα σε σχέση με το τι μπορώ να κάνω και πιστεύω ότι φέτος θα πάρω την ευκαιρία μου».

Για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ είπε: «Εμένα με ενθουσιάζει. Μου δημιουργεί μεγαλύτερο κίνητρο. Όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν πίεση, κι αυτό εμένα με ενθουσιάζει γιατί μ’ αρέσει ο πρωταθλητισμός».

Για το ενδιαφέρον που έχουν δείξει ευρωπαϊκές ομάδες είπε: «Πρώτα απ’ όλα αρχίζουμε από το ότι είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ. Εννοείται ότι είμαι περήφανος που μεγάλες ομάδες της Ευρώπης ενδιαφέρονται για μένα. Αυτό σημαίνει ότι κάτι έκανα καλά φέτος Είναι, όμω5, στο χέρι του ΠΑΟΚ να με αξιοποιήσει».

Για τον αν πιστεύει πως ο ΠΑΟΚ με βάση την περσινή προσπάθεια έχει την εμπειρία για να πετύχει αυτό που έχασε πέρυσι από την Μπενφίκα είπε: «Είναι σαφέστατα ο πρώτος μεγάλος στόχος, εξαρτάται όμως από πολλά πράγματα. Πιστεύω ότι πλέον υπάρχει η εμπειρία για να διακριθεί ο ΠΑΟΚ και σ’ αυτό το κομμάτι και ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε».