Για συνολικά 37η φορά στην Ιστορία της και 5η την τελευταία εξαετία, η Μπενφίκα στέφθηκε πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, στο φινάλε της περιόδου μετά το επιβλητικό 4-1 επί της Σάντα Κλάρα στο Ντα Λουζ.

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος και ο Ανδρέας Σάμαρης βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα των Αετών (σ.σ. ο διεθνής μέσος αντικαταστάθηκε στο 80΄) και στο φινάλε όλοι μαζί, παίκτες, τεχνική ηγεσία και κόσμος, γιόρτασαν την κατάκτηση του τίτλου.

Η Πόρτο, που ήθελε ήττα της Μπενφίκα και δική της νίκη, κατάφερε στο φινάλε να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα και να πάρει το «τρίποντο» στο «Ντραγκάο» απέναντι στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας (2-1) όμως δεν ήταν αρκετό.

Οι φιλοξενούμενοι, που έπαιζαν με 10 παίκτες από το 17ο λεπτό, λόγω αποβολής του Μπόρχα, προηγήθηκαν με τον Φελίπε στο 61΄, αλλά «λύγισαν» μέσα σε 8 λεπτά.

Μάλιστα ο πρώην Ερυθρόλευκος Ανδρέας Σάμαρης συμμετείχε στο πρώτο τέρμα της ομάδας του, δίνοντας την ασίστ στον Σεφέροβιτς για το 1-0. Για να ακολουθήσουν οι Φέλιξ (23′), Σίλβα (39′) και εκ νέου Σεφέροβιτς (56′) για το τελικό 4-1!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο τεχνικός της Μπενφίκα, Μπρούνο Λάζε, έκανε φανταστικό δεύτερο γύρο  με 16 νίκες και μία ισοπαλία.

Η σύνθεση της Μπενφίκα (Μπρούνο Λάζε): Βλαχοδήμος, Αλμέιντα, Ντίας, Φέρο, Γκριμάλδο, Πίζι, Σάμαρης (79′ Τααράμπντ), Φλορεντίνο, Σίλβα (87′ Σάλβιο), Ζοάο Φέλιξ (68′ Ζόνας), Σεφέροβιτς.