Η χρονιά τελειώσει ονειρικά για τον ΠΑΟΚ καθώς μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος ήρθε και αυτή του Κυπέλλου με τους Θεσσαλονίκης να κάνουν για πρώτη φορά στην ιστορία του το νταμπλ.

Τα δύσκολα τώρα ξεκινούν για του Ασπρόμαυρους καθώς θα πρέπει να δημιουργήσουν μια νέα ομάδα που θα είναι καλύτερη φετινή για να μπορέσουν να διατηρήσουν τα σκήπτρα και να κάνουν το μεγάλο άλμα στην Ευρώπη.

Στο αποχαιρετιστήριο πάρτι που έγινε πριν από λίγες ημέρες ο Ράζβαν Λουστέσκου είχε ζητήσει από τον Ιβάν Σαββίδη να κρατήσει τους ποδοσφαιριστές που τράβηξαν φέτος το μεγαλύτερο κουπί για να πετύχει η ομάδα το νταμπλ. Μιλάμε για τους Φερνάντο Βαρέλα Εβγέν Σάκχοφ και Χοσέ Κάνιας.

Η υπόθεση του δυναμικού αμυντικού τράβηξε αρκετό διάστημα και ήρθε η ώρα για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ο ΠΑΟΚ έκανε μια τελευταία προσπάθεια μήπως και γεφυρωθεί η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές. Του προσφέρει κλειστό τριετές συμβόλαιο συνεργασίας ρίχνοντας το μπαλάκι στην πλευρά Βαρέλα. Αυτό που μένει είναι η τελική απόφαση που θα κληθεί να πάρει ο παίκτης μαζί με τον εκπρόσωπο του, αν δηλαδή θα αποδεχθούν την πρόταση ή θα προτιμήσουν τις προτάσεις που έχουν ήδη στα χέρια τους.

Οι περιπτώσεις τον Σάκχοφ και Κάνιας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Ο Ουκρανός μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ για το Κύπελλο είχε δηλώσει πως θα πρέπει να βρει νέες ποδοσφαιρικές περιπέτειες. Ωστόσο δεν θα έλεγε όχι στον ΠΑΟΚ αν τα χρήματα που θα εισέπραττε ετησίως ήταν ικανοποιητικά.

Ο Σάκχοφ ζητάει μια γενναία αύξηση που φτάνει το 50%. Αν τελικώς βρεθεί η χρυσή τομή, αυτομάτως δεν υπάρχει ενδεχόμενο παραμονής και του Κάνιας στην ομάδα. Αν όμως ο Σάκχοφ απαντήσει αρνητικά τότε ο Ισπανός θα μπει στην ουσία των συζητήσεων. Ο Κάνιας δεν έχει τρέλες απαιτήσεις, παρότι υπάρχει στο μυαλό η σκέψη να γυρίσει στην πατρίδα του δεν θα έλεγε ποτέ «όχι» στον ΠΑΟΚ.

Αυτά τα τρία χρόνια που είναι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει πετύχει πολλά από το να σηκώσει τρόπαια μέχρι και να πετύχει τα πρώτα του γκολ στην καριέρα του. Ο Κάνιας έχει ένα δέσιμο με την ομάδα και αυτό το γνωρίζουν στην Τούμπα.