Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποιούν οι Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής στο ανοικτό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 470 του Σαν Ρέμο. Οι Ολυμπιονίκες μας είναι 4οι στη γενική κατάταξη με 21 βαθμούς, αλλά στην Ευρώπη είναι 3οι, δεδομένου ότι προηγείται το σκάφος από την Αυστραλία.

Οι Μάντης – Καγιαλής έχουν τερματίσει 4, 10, 1, 3, 3, 10 και μπορούν να ανέβουν ακόμα πιο ψηλά, διότι η διαφορά τους με το δεύτερο σουηδικό και τρίτο ισπανικό σκάφος είναι μικρή.

Οι Β. Παπουτσόγλου – Ι. Ορφανός είναι 26οι με 66 βαθμούς, οι Ν. Μπριλάκης – Ν. Γεωργακόπουλος βρίσκονται στην 56η θέση με 100 βαθμούς και οι Β. Γουργιώτης – Π. Καρδακάρης είναι 62οι με 106 βαθμούς. Τρέχουν 70 σκάφη.

Στις γυναίκες αγωνίζονται 40 σκάφη και οι Μ. Μπόζη – Ρ. Κλωναρίδου είναι 10ες με 43 βαθμούς. Οι Α. Σπανάκη – Μ. Παπαδοπούλου έχουν συναντήσει πολλά προβλήματα και είναι 40ες με 184 βαθμούς.

Εν τω μεταξύ, η άπνοια που επικρατούσε από νωρίς χθες το μεσημέρι (13/5) στον Σαρωνικό Κόλπο δεν επέτρεψε να διεξαχθούν ιστιοδρομίες του ανοικτού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ΦΙΝΝ. Οι διοργανωτές περίμεναν μέχρι και τις 4 το απόγευμα και τελικά υποχρεώθηκαν να δώσουν αναβολή για σήμερα Τρίτη (14/5) στις 13.30 με την ελπίδα να φυσήξει αέρας (τουλάχιστον 5 μίλια) και να βγουν οι πρώτες τρεις ιστιοδρομίες του προγράμματος.

Μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης οι αθλητές που θα πάρουν μέρος σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα θα είναι 84 από 34 χώρες και θυμίζουμε ότι 4 από αυτές (εκτός τις 8 που έχουν περάσει από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ααρχους συν τη διοργανώτρια Ιαπωνία) θα προκριθούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.