«Εξυγίανση με αναβάθμιση των χούλιγκαν σε VIP»

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εξέδωσε μια αιχμηρή ανακοίνωση σχολιάζοντας τα γεγονότα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας καταδεικνύοντας τις ευθύνες της Πολιτείας, της ΕΠΟ και των ΠΑΕ

Ο τελικός του Κυπέλλου φέτος, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ μπορεί να μην είχε τη… μαγεία εκείνου στο Πανθεσσαληνικό Στάδιο, όμως κι αυτός διεκδικεί… δάφνες βαθιάς σήψης και υπολειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τα όσα προηγήθηκαν της σέντρας του αγώνα είναι λίγο ή πολύ γνωστά, με την ανακοίνωση από τα μεγάφωνα να είναι μνημειώδης, καθώς οι υπεύθυνοι κάλεσαν τους…. οι επισήμους να σταματήσουν τις μεταξύ τους εχθροπραξίες, αλλιώς θα πρέπει το άδειο ΟΑΚΑ να εκκενωθεί!

Το εξαγόμενο συμπέρασμα ενός ακόμα τελικού – παρωδία, ήταν πως οι εξακόσιες προσκλήσεις της ΕΠΟ που δόθηκαν στις ομάδες δεν έφτασαν ποτέ σε φιλάθλους των συλλόγων, αφού οι ομάδες με τη σειρά τους τις έδωσαν σε σκληρούς πυρήνες των οργανωμένων οπαδών τους.

Σε αυτό επικεντρώνεται και η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης που κάνει λόγο για «τέλμα του ελληνικού ποδοσφαίρου» και καταδεικνύει τις ευθύνες της Πολιτείας και καλεί την πολιτική και φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να αποσύρουν τις αστυνομικές δυνάμεις από τους αθλητικούς χώρους αφού «Η Πολιτεία, η ΕΠΟ και οι ΠΑΕ από τη μια αποτάσσονται τη βία στα γήπεδα και μιλούν για εξυγίανση του αθλήματος σε θεωρητικό επίπεδο κι από την άλλη την πυροδοτούν, με πράξεις και παραλείψεις τους»!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης:

«Το τέλμα του ελληνικού ποδοσφαίρου αποτυπώθηκε πλήρως στον τελικό αγώνα Κυπέλλου στην Αθήνα. Αν κι ο αγώνας, τύποις, ήταν χαρακτηρισμένος ως κεκλεισμένων των θυρών, οι «επίσημοι προσκεκλημένοι» που εισήλθαν στις VIP θύρες, προκάλεσαν ταραχές και συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο πρωτόγνωρος τρόπος διάθεσης των προσκλήσεων από τις ΠΑΕ και την ΕΠΟ, αναδεικνύει την περίπλοκη σχέση μεταξύ ΠΑΕ-Συνδέσμων φιλάθλων, η οποία είναι βέβαιο ότι κρύβει σκοπιμότητες και μεγάλα συμφέροντα. Ενώ στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, η Πολιτεία και οι παράγοντες του ποδοσφαίρου συνεργάζονται, απομονώνουν κι εν τέλει αποκλείουν τους ταραξίες από το άθλημα, στην Ελλάδα τους «αναβαθμίζουν» σε VIP.

Οι μάσκες έπεσαν!

Η Πολιτεία, η ΕΠΟ και οι ΠΑΕ από τη μια αποτάσσονται τη βία στα γήπεδα και μιλούν για εξυγίανση του αθλήματος σε θεωρητικό επίπεδο κι από την άλλη την πυροδοτούν, με πράξεις και παραλείψεις τους.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καλεί την πολιτική και φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ως θεματοφύλακες της νομιμότητας, να σταματήσουν τον εμπαιγμό σε βάρος των συναδέλφων μας και να αποσύρουν επιτέλους τις αστυνομικές δυνάμεις από τους αθλητικούς χώρους. Αυτό είναι το λιγότερο που πρέπει να γίνει για να αφυπνιστεί μια κοινωνία που έχει εξοικειωθεί με τη βία στα γήπεδα.

Άλλωστε, η υπέρμετρη διάθεση αστυνομικών δυνάμεων για την προστασία συμφερόντων ιδιωτικών εταιριών, σε ένα σκηνικό που απέχει παρασάγγας από το αθλητικό ιδεώδες, είναι τουλάχιστον ατυχής. Πόσω μάλλον, όταν κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, οι εντολές για παθητική στάση των Αστυνομικών, οδηγούν σε τραυματισμούς συναδέλφων μας.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk