«Προέρχομαι από φτωχή οικογένεια. Και είχα απολύτως διαφορετική νοοτροπία από τα παιδιά εκείνα που δεν ανησυχούσαν ποτέ για το αν έκαναν έναν κακό αγώνα, καθώς είχαν αρκετά χρήματα για να συνεχίσουν. Για εμάς οι ευκαιρίες ήταν μετρημένες και ήμασταν υποχρεωμένοι να τις εκμεταλλευθούμε στο έπακρο. Εμείς στην οικογένεια προτιμούσαμε να μην κάνουμε λάθη».

Είναι εξαιρετικά σπάνιες στο «ευγενές» και πανάκριβο σπορ της F1 οι περιπτώσεις σαν αυτές του Χάμιλτον, ο οποίος ξεκίνησε από τις εργατικές κατοικίες του Στίβενεϊτζ στο Χέρτφορντσαϊρ ως εξάχρονος πιτσιρικάς με ταλέντο στα τηλεκατευθυνόμενα για να μεταπηδήσει στα καρτ και στη συνέχεια στη Formula Renault, τη Formula 3 Euro Series και το GP2 με αιματηρές θυσίες από τον πατέρα του, ο οποίος για να τον ενισχύσει έκανε τρεις δουλειές. Ο Βρετανός δεν έκρυψε ποτέ την ταπεινή καταγωγή του, θεωρώντας την αυτοδικαίως ως μία επιπλέον απόδειξη της αξίας του, καθώς επί της ουσίας χρειάστηκε να διανύσει μια τεράστια απόσταση από τον εξάχρονο εαυτό του έως τα πέντε πρωταθλήματα στην F1 και το status του superstar με την dolce vita από το Μονακό μέχρι τη Μύκονο.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» η Νατάσσα Κοντογιάννη εξιστορεί τη μετεωρική άνοδο και το ξέφρενο lifestyle του βρετανού πιλότου της Mercedes-AMG Petronas Motorsport που εφέτος διεκδικεί τον έκτο παγκόσμιο τίτλο του.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»