Αν και το διαγωνιστικό πρόγραμμα του 72ου Φεστιβάλ των Καννών δημοσιοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες με 19 ταινίες, δύο εξέχοντα συμπληρώματα της τελευταίας στιγμής του προσθέτουν αμέσως περισσότερη αίγλη. Μετά από μήνες στην αίθουσα του μοντάζ, ο Κουέντιν Ταραντίνο έχει τελικά έτοιμη την ένατη ταινία του, «Once upon a time in… Hollywood» η ιστορία της οποίας έχει κινηματογραφικό φόντο και λαμβάνει χώρα στο Λος Αντζελες της εκπνοής της δεκαετίας του 1960. Στην ταινία συμπρωταγωνιστούν οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Μπραντ Πιτ οι οποίοι αναμένεται να έρθουν στο φεστιβάλ όπως εξάλλου και ο Ταραντίνο. Η ταινία συμμετέχει εντός διαγωνισμού και διεκδικεί τον Χρυσό Φοίνικα. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης έχει ήδη έναν Χρυσό Φοίνικα στην κατοχή του από το 1994 όταν συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό του φεστιβάλ με το «Pulp Fiction».

Η δεύτερη ταινία που προτίθεται σε εκείνες του διαγωνισμού είναι το « Mektoub, My Love: Intermezzo » δεύτερο μέρος του δίπτυχου «Mektoub» του Γαλλοτυνήσιου σκηνοθέτη Αμπντελατίφ Κεσίς (είδαμε το πρώτο μέρος πριν από λίγο καιρό στις αίθουσες). Αλλος ένας σκηνοθετης που έχει στην κατοχή του Χρυσό Φοίνικα, ο Κεσίς τον κέρδισε το 2013 με την προκλητική ταινία του «Η ζωή της Αντέλ».

Το φεστιβάλ ανακοίνωσε επίσης ότι η ταινία «Lux AEterna» του Γκασπάρ Νοέ με τις Μπεατρίς Νταλ και Σαρλότ Γκενσμπούρ θα παιχτεί ως μεταμεσονύχτια προβολή, ενώ στις ειδικές προβολές νέοι τίτλοι είναι το ντοκιμαντέρ «La Cordillera de los sueños» του Χιλιανού πατρίτσιο Γκουζμάν αλλά και το «Chicuarotes » που σκηνοθέτησε ο Μεξικανός ηθοποιός Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ

Το φεστιβάλ των Καννών θα διεξαχθεί από την Τρίτη 14 ως το Σάββατο 25 Μαίου