«Ναι, είναι ανταγωνιστικό επάγγελμα, ναι, δουλεύεις άπειρες ώρες για μικρή συνήθως ανταμοιβή, ναι, εκθέτεις τις ιδέες σου στη γνώμη όλων, ναι, βυθίζεσαι συχνά στην ανασφάλεια, ναι, πρέπει να ελιχθείς για να φέρεις σε πέρας κάθε συνεργασία, από τον σκηνοθέτη μέχρι τους τεχνικούς. Και η λίστα συνεχίζεται.

Ομως και πόσες άλλες δουλειές δεν έχουν τα ίδια και χειρότερα; Τις περισσότερες φορές όλες αυτές οι δυσκολίες αναιρούνται ευχάριστα από την ικανοποίηση της συλλογικότητας του θεάτρου και από την αίσθηση ότι με τον τρόπο σου έχεις αντισταθεί απειροελάχιστα στην εντροπία του Σύμπαντος, δημιουργώντας κάτι και βοηθώντας να ειπωθεί μια ιστορία που θα κάνει τον κόσμο να συγκινηθεί, να γελάσει, να σκεφθεί ίσως κάτι καινούργιο».

Ο Γιάννης Θαβώρης, που έχει επιμεληθεί σκηνικά και ατμόσφαιρες για διεθνείς παραγωγές, από τον «Ορλάντο» του Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ στη Μ. Βρετανία έως το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαρλ Γκουνό στη Γερμανία, περιγράφει με ενθουσιασμό πτυχές της δουλειάς του. Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» η Μαριλένα Αστραπέλλου παρουσιάζει τα έργα και τις ημέρες του ταλαντούχου σκηνογράφου και ενδυματολόγου ο οποίος έχει κατακτήσει όπερες και θέατρα σε Ευρώπη και Αμερική.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί με το Βήμα της Κυριακής, εκτάκτως το Μ. Σάββατο